Марин ле Пен: Макрон нема програм против тероризма

Кандидаткиња крајње деснице за предсједника Француске Марин ле Пен оптужила је противкандидата Еманула Макрона да је "слаб" у борби против исламског тероризма.

понедељак, април 24, 2017 / 16:17

Кандидаткиња крајње деснице за предсједника Француске Марин ле Пен оптужила је противкандидата Еманула Макрона да је "слаб" у борби против исламског тероризма.

Ле Пенова је у граду Рувроа на сјеверу Француске новинарима рекла да се Макрон "кандидује за предсједника а да нема програм" антитерористичких мјера.

Понављајући став из кампање, она је рекла да жели да "уреди Француску".

Она је након објављивања резултата поздравила "историјски резултат" уз поруку да је у питању опстанак Француске и да њена странка Национални фронт нуди француском народу "велику алтернативу".

"Ово је историјски резултат, први корак је направљен. Вријеме је да ослободимо француски народ од арогантне елите", рекла је она са широким осмијехом на лицу, обративши се одушевљеним присталицама у свом изборном штабу у Енен-Бомону, преноси АФП.

Лидерка антиимигрантске и антиисламске партије Национални фронт ће се у другом кругу избора 7. маја суочити с фаворизованим независним центристом Емануелом Макроном.

Макрон је обећао данас да ће бити "кандидат наде" за Француску и Европу у одлучујућем, другом кругу предсједничких избора против лидерке крајње деснице Марин Ле Пен.

"У ваше име, бићу… глас наде за нашу земљу и за Европу", поручио је он са широким осмијехом на лицу у обраћању окупљеним присталицама у Паризу, преноси АФП.

Макрон је освојио 23,75 одсто, а Ле Пенова 21,53 одсто гласова у првом кругу, док иза њих слиједе конзервативни кандидат Франсоа Фијон са 19,91 одсто освојених гласова и љевичарски кандидат Жан-Лик Меланшон са 19,64 одсто.



Оставите одговор