Вулин: Шиптари позивају на Трећи балкански рат – Ниш није у Албанији!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да Јонуз Муслију изјавама позива на Трећи балкански рат.

петак, април 21, 2017 / 12:49

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да Јонуз Муслију изјавама позива на Трећи балкански рат.

Осим тога, Вулин је навео и да председник Националног савета позива на рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије.

Вулин је у Бујановцу рекао да Муслију том изјавом позива на рат и на отцепљење дела територије Србије.

"Његова изјава је јасан напад на уставни поредак и територијални интегритет Републике Србије. Ово треба да коментаришу надлежни државни органи и он би за ово морао да одговара.

"Ово није нека политичка изјава нити лични став већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије. Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на Трећи балкански рат за стварање велике Албаније", изјавио је Вулин новинарима.

Он је позвао Европску унију и НАТО да реагују и казне Едија Раму што покушава да изазове балкански рат.

"Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се Велика Албанија протеже и на Македонију и на Грчку и на Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију", нагласио је Вулин.

Вулин је казао да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

"Ми немамо ниједну дечју главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом рату“, оценио је Вулин.

Он је затражио и од Националног савета Албанаца да се изјасне да ли је то њихов став или само изјава једног човека.

У последња три дана, најпре премијер Албаније Еди Рама, па косовски председник Хашим Тачи, а потом и шеф Националног већа Албанаца Јонуз Муслију, говорили су о "уједињавању Албаније и Косова", док је Муслију и "појаснио" да "велика Албанија обухвата и Ниш", те да то није циљ.



Оставите одговор