Нема пара против НАТО: Демократски фронт одустао од референдума у сијенци

Демократски фронт (ДФ) је из финансијских разлога одустао од идеје спровођења алтернативног референдума о уласку Црне Горе у НАТО, јер ниједан политички субјект није хтио да им се придружи у организовању гласања, саопштио је за "Дан" Славен Радуновић, функционер Нове српске демократије и ДФ-а.

петак, април 21, 2017 / 12:29

Демократски фронт (ДФ) је из финансијских разлога одустао од идеје спровођења алтернативног референдума о уласку Црне Горе у НАТО, јер ниједан политички субјект није хтио да им се придружи у организовању гласања, саопштио је за "Дан" Славен Радуновић, функционер Нове српске демократије и ДФ-а.

ДФ није успио да анимира колеге из осталих политичких субјеката: Радуновић (Фото: ртцг.ме) ДФ није успио да анимира колеге из осталих политичких субјеката: Радуновић (Фото: ртцг.ме)

"Демократски фронт није у финансијској могућности да сам организује алтернативни референдум о питању уласка Црне Горе у НАТО. По нашој рачуници, за његово организовање и успјешно спровођење потребно је између 800.000 и 1,2 милиона еура. Ниједна друга странка није показала спремност да помогне ДФ-у у организацији алтернативног референдума. Како је ДФ под највећим могућим притиском од државе по свим питањима, укључујући и ускраћивање финансијских средстава из буџета која смо зарадили на изборима, нијесмо у могућности да организујемо алтернативни референдум", истакао је Радуновић.

Додао је да ДФ није успио да анимира колеге из осталих политичких субјеката који се залажу да се питање уласка Црне Горе у НАТО ријеши на референдуму, чак ни да разговарају на тему организовања алтернативног изјашњавања грађана.

"Ово су разлози због којих, и поред најбоље воље, нијесмо успјели да организујемо алтернативни референдум о питању уласка Црне Горе у НАТО. Подсјећам, кад смо поменули организовање алтернативног референдума као могућност, нијесмо могли ни да замислимо да ће се први пут од када постоји вишестраначки систем у Црној Гори десити да држава једној, уз то и најјачој опозиционој политичкој организацији онемогући да дође до новца који је зарадила резултатом на парламентарним изборима", наводи Радуновић.

По ријечима Радуновила, протест који ће ДФ организовати на Цетињу на дан одржавања сједнице Слупштине на којој ће се одлучивати о уласку Црне Горе у НАТО биће последња прилика да се изврши притисак на власт.

"То је последња прилика да сви који су се до сада нећкали дођу испред зграде Скупштине престонице Цетиње са чланством и са незадовољним народом. Да пробамо да извршимо коначни притисак на однарођене посланике који су у служби режима и једне породице, умјесто да раде у интересу грађана. Ми никога нећемо позивати никаквим посебним писмима. Позвао их је недемократским потезом режим Мила Ђукановића. Позивају их жртве из Мурина, обољели од карцинома због НАТО бомбардовања осиромашеним уранијумом. Ако им то није довољно, неће им бити битан сигурно ни позив ДФ-а да би донијели одлуку да дођу на протест", нагласио је он.



Оставите одговор