Говедарица: предсједник СДС биће кандидат за неку од двије главне функције

предсједник СДС Вукота Говедарица, гостујући у емисији Пулс БН телевизије, најавио је своју кандидатуру за једну од двије инокосне функције на изборима 2018. али није открио коју.

петак, април 21, 2017 / 09:01

предсједник СДС Вукота Говедарица, гостујући у емисији Пулс БН телевизије, најавио је своју кандидатуру за једну од двије инокосне функције на изборима 2018. али није открио коју.

“Не бих у овом моменту о томе говорио и мислим да би то било и неозбиљно, али сматрам да предсједник СДС-а треба да буде кандидат за једну од двије највише функције, а то су свакако предсједник Републике Српске и српски члан Предсједништва БиХ”, рекао је Говедарица.

То је сасвим природно нагласио је лидер СДС.

“Свакако, не бих улазио у неке коментаре која би то била позиција. Већ су неки из СзП-а лицитирали, а видим да господин Иванић све то трезвено посматра. Ради добрих односа између мене и Бореновића то питање ће бити на дневном реду, не данас или сутра, али врло брзо.”

Крајем године разговараћемо о кандидатурама, истакао је предсједник СДС Вукота Говедарица у емисији “Пулс” БН телевизије.

Након приближавања ПДП и НДП, из ових странака пустили су пробне балоне идеје да би Младен Иванић требао бити кандидат за предсједника Српске. Извјесно је да у СДС нису задовољни оваквим приједлогом, или га сматрају "тврђењем пазара" јер су 2014. Иванићу нудили кандидатуру за предсједника, али је овај одбио јер би тиме ишао у дуел са Додиком.

Овај пут, Додик након два одрађена мандата на мјесту предсједника Српске не може да се кандидује на то мјесто, и многи га виде у борби за члана Предсједништва БиХ. Отуда повећано интересовање за кандидатуру предсједника Српске.



0 КОМЕНТАРА

  1. Вукота Говедарица је пристојан, фино васпитан човјек, одличан говорник, али мора и он порадити на граматици. Чини ми се да је у овој емисији рекао „гОња“ умјесто „гања“. Запазио сам и у скупштинском излагању кардиналне граматичке грешке, и ради себе и ради нас којима претендује бити предсједник. Ако није сујетан, треба ово схватити као добронамјерне критике. Исто тако предсједник Додик и предсјендик НСРС Чубриловић, који кажу „гледаОЦ“ и „донеШен“, потпредсједник Стевандић који по педесет пута на почетку засједања изговори „извјестОЦ“ или да је био у „ГрадишкОЈ“.

    Кад је мој друг Зока из гимназијских клупа написао на тесту из граматике „у ГрадишкОЈ“, проф. Бајагић Вера му је дала оцјену -2, тј. мало испод нуле, јер су неки добили и -1 и 0. То је било на почетку првог разреда Гимназије, али те нуле 15-огодишњака памте се и данас. Зато ја понављам захтјев да се у Изборни закон уврсте и обавезан тест из граматике и психо тест.

  2. drazen78bl,22.04.2017. 14:24:24

    “Вукота Говедарица је пристојан, фино васпитан човјек, одличан говорник, али мора и он порадити на граматици.“

    Је будале мајко мила, штоно вели Изет…

    Добро говори,а не зна граматике.

  3. Да, чика Симо – Рајко, добар је оратор, има одличну дикцију, упадљиво бољи од већине (ако говоримо о форми), али прави неке граматичке грешке које је лако кориговати. Знам да сте исфрустрирани, јер немате одгвороре намоје аргументе на другим темама, па вам уопште не замјерам ове испаде. 😉 Пуно радите задња 24 часа, па сте прегорјели.

  4. drazen78bl,22.04.2017. 20:40:25

    “… добар је оратор, има одличну дикцију, упадљиво бољи од већине…“

    Преведено на српски, Дражен нас увјерава да Вукота има добар орал и одличан дик, бољи од већине.

  5. Чика Симо – Рајко, ја пишем о српском језику, линвистици и граматици. Писменим људима је јасно шта су говорништво (ораторство) и дикција, а то што ви при помену тих појмова имате хомосексуалне фантазије ваш је приватни проблем, али и ваша срамота, јер ово можда читају млади људи. Срамите се година!

  6. Ne moze guslar sa ovakvom retorikom u srecu.
    Prvo naracija mu je takva da ne ulijeva povjerenje ni kod najvglupavijeg SDS-ovca.
    Drugo sapuce kad prica i sam sebi postavlja pitanja tokom emisija na koje daje odgovore. To radi nesvjesno i to se radi jos u skolama kada sam sebe preslusavas pred ogledalom prije casa. Cini mi se kao da guslar nesto studira sad, tako mi nekako djeluje.
    Trece u 90% intervjua najcesce spominjana rijec mu je Dodik sto je dovelo do debakla SDS pod vodjstvom Bosica, a onda i samog Bosica koji daje jos glupavije izjave otkako je sam sebe smijenio na celu SDS-a. Ne znam koji mu je vrag.
    Cetvrto na pitanje novinara sta bi on promijenio da dobije sansu on se svaki put recenicu pocne sa Dodik ….
    Mogao bih jos ali nema potrebe. Da vlast isturi fosila Pavica za kandidata za predsjednika Srpske 2018-2022. glat bi dobio guslara.

  7. Гледам данас још једног оратора како “ дубоко“ ОРЕ у Градини – Јасеновцу!

    Умјесто да одржи смирен и достојанствен говор, говор какав и доликује на највећем стратишту српском, онако како учинише и остали претходници…, ОРА(тор)Ч с дохвати микрофона па удри у свом стилу.
    Урла, галами, млатара рукама, у каубојском ставу,гига с ноге на ногу, свађа се са неким, подилази Вучићу…,фалило само још да на крају подврисне.
    Људи около обарајју главе, неугодно им…,кад се мени у кући испред тв-а се смучило, онда???

    Из космоса видљиво да је њему до страдања и српског стратишта к’о до лањског снијега, или можда овог априлског.
    :(:(:(:-o

Оставите одговор