Павић: Нећемо подржати продају Љубије ни угрозити коалицију, али ћемо имати предсједничког кандидата

ДНС је у Фочи имао изборе у локалном страначком одбору, а Српска новиснак агенција је одаслала вијест на основу изјава Марка Павића. Опет у стилу ове странке: може бит бидне…

среда, април 19, 2017 / 08:26

ДНС је у Фочи имао изборе у локалном страначком одбору, а Српска новиснак агенција је одаслала вијест на основу изјава Марка Павића. Опет у стилу ове странке: може бит бидне…

 Према једној, Павић тврди да одлука о пордаји Љубије неће угрозити функционисање коалиције на нивоу Републике Српске. Предсједник ДНС је чак био оштар према медијима који се само интересују за то, а не за питање шта ће нова аквизиција донијети руднику..

 

Ко са чиме улази у преговоре  

– Нико није прокоментарисао да ли је тај који је понудио новац платежно способан да то купи. О томе се не дискутује, него само да ли је угрожена коалиција или није. Да будем јасан, ДНС неће подржати одлуку о продаји и коалиција тиме уопште није угрожена – нагласио је Павић, не желећи детаљније да коментарише одлуку о продаји државног капитала.

Дакле, упркос опречних ставова, али и најављених акција, пошто у НСРС слиједи гласање о продаји Љубије, ДНС не пада на памет да излази из власти. Појачавање у скупштини, што је Фронтал анализирао, добија употребну вриједност. Као и прича о калкулисању са позицијама за инокосне функције на предстојећим изборима. 

Павић је поручио да ће ДНС имати кандидата за предсједника Републике Српске или за члана Предсједништва БиХ, и то уз подршку досадашњих коалиционих партнера.

– Сматрамо да до сада нисмо имали капацитет да то урадимо, увијек смо давали коалиционим партнерима та мјеста и очекујем да ће они сада нама узвратити таквим повјерењем.

У одмјеравању снага пред изборе, Павић је додао и да очекује да ова странка освоји 100.000 гласова, што би јој донијело неких 16 мандата у НСРС.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *