Радуновић: Набавили су болесног човјека за свједока сарадника

Функционер Демократског фронта, Славен Радуновић казао је да свједок сарадник Саша Синђелић пати од тешких психичких поремећаја, наводећи да је посљедњи тренутак за врховног државног тужиоца Ивицу Станковића да реагује и да прекине тај случај.

понедељак, април 17, 2017 / 13:15

Функционер Демократског фронта, Славен Радуновић казао је да свједок сарадник Саша Синђелић пати од тешких психичких поремећаја, наводећи да је посљедњи тренутак за врховног државног тужиоца Ивицу Станковића да реагује и да прекине тај случај.

Радуновић је на конференцији за новинаре казао да Синдђелић има тешке душевне болести, и да је због тога скриван његов идентитет.

"Све то нас упућује да је Синђелић изабран од стране криминалне организације да буде свједок сарадник у случају", казао је Радуновић.

Према његовим ријечима, са интернета су избрисани сви подаци осим једне биографије на којој је писало да се зове Александар, "што је требало да наше истраживање одведе на криви пут".

"Открили смо тај скандал који би у неким државама НАТО, којима тежи ова власт, довео до пада Владе и смјена у тужилаштву", рекао је Радуновић.

Он је додао да Фронт посједује документ којим се, како тврди, доказује да су црногорске власти од краја 2002. одлично знале ко је Саша Синђелић.

"Синђелић је ухапшен и испоручен Војном суду у Подгорици након бројних недјела које је направио у Хрватској и Србији. Вјештачење о његовом психичком стању рађено је у Спужу, иако је рекао да никада није био притворен у Спужу", саопштио је Радуновић.

У вјештачењу се, како тврди, наводи да Синђелић има акутни психотични поремећај и мјешовити поремећај личности, халуцинације и сумануте идеје.

"То нам све говори да Синђелић није случајно изабран за овај задатак.Надам се да ће бити довољно паметни у нашем правосуђу да не тону дубље, јер ако се то деси, никада неће испливати. Тужилаштво од почетка вара грађане. Ово је посљедња прилика за врховног државног тужиоца Ивицу Станковића да реагује и да се крене у чишћење органа који треба најбоље да штите закон. Овај случај треба зауставити и покренути нови против оних који су почели овај монтирани процес.", казао је Радуновић.

Он тврди да у овом случају није "чиста" ни Србија.

"Имамо неколико докумената гдје се види да су Интерпол Србије и Хрватске коректно сарађивали, а у тој комуникацији се наводи да се ради о психички обољелој особи. Како је Синђелић добио пасош у Србији након што је расписана црвена Интерполова потјерница? На то ће неко морати да одговори. Невјероватно је да се пола године помиње неки Синђелић, а да ни Хртватска није реаговала", рекао је Радуновић.



Оставите одговор