Промјена: Умјесто војника или полицајца Палестинац збо туристу

Туристкиња из Велике Британије је убијена јуче у нападу ножем крај јерусалимског старог града. Осумњичени нападач је ухваћен, јављају израелски медији.

субота, април 15, 2017 / 10:27

Туристкиња из Велике Британије је убијена јуче у нападу ножем крај јерусалимског старог града. Осумњичени нападач је ухваћен, јављају израелски медији.

Израелска хитна помоћ Црвени Давидов штит рекла је да је млада жена убодена ножем више пута док се возила возом. Она је у болници подлегла задобијеним ранама.
Још једна трудна жена је повријеђена, када је воз стао на станици у вријеме напада и још један човјек је задобио лакше повреде бјежећи од нападача.

Локални медији јављају да је осумњичени нападач ментално обољели 57-годишњак из источног Јерусалима.

Напад се догодио у вријеме јеврејског празника Пасхе и пред сјутрашњу церемонију Светог огња у Јерусалиму када се очекују хиљаде хришћанских ходочасника у том граду.

Око 1.500 полицајаца из других округа је размјештено у Јерусалиму поводом Пасхе и град је у високој приправности, мада прије празника није било конкретних упозорења о могућим терористичким нападима.

Од септембра 2015. године Палестинци су убили 43 Израелца и двоје америчких туриста, углавном у нападима ножем, али и у оружаним и нападима возилима. У исто време погинуло је 243 Палестинаца, према подацима агенције Асошијетед прес.

Израел тврди да су већина били нападачи и да је насиље подстакнуто хушкањем на нападе. Палестинци, међутим, сматрају да је то посљедица деценијске окупације територије на којој они планирају да оснују своју државу.



Оставите одговор