Помјери се са возачког мјеста: Батон мијења Алонса у Монаку

Британац Џенсон Батон замијениће у Мекларену возача Фернанда Алонса у трци Формуле 1 за Велику награду Монака у мају.

субота, април 15, 2017 / 10:29

Британац Џенсон Батон замијениће у Мекларену возача Фернанда Алонса у трци Формуле 1 за Велику награду Монака у мају.

Алонсо ће учествовати у трци Индијанаполис 500, која је на програму 28. маја, а истог дана вози се и трка Формуле 1 у Монаку, па је Мекларен морао да тражи замјену за Шпанца.
Батон је до прошле године возио за Мекларен, а на крају сезоне је саопштио да је завршио каријеру. Британац је постао амбасадор Мекларена, али је и остао на располагању као резервни возач "ако околности то захтијевају".

"Одушевљен сам што ћу се вратити тркама Формуле 1. Нијесам могао да замислим боље мјесто за повратак од Монака, моје друге куће и стазе", рекао је Батон, пренио је Би-Би-Си (ББЦ).

Свјетски шампион из 2009. године је цијелу зиму провео у Калифорнији, гдје се спремао за триатлон.

У уговору који је Батон прошле године потписао са Мекареном о учешћу у тркама, стоји и опција да га екипа поново ангажује за сезону 2018. године.

"У Монаку сам побиједио 2009. године, а то ми је једна од најомиљенијих стаза. То незгодна улична стаза на којој добри возачи могу да направе разлику. Иако Мекларен није добро почео сезону, мислим да ће му Монако више одговарати него неке брже стазе на којима су ове сезоне возили Алонсо и Стофел Вандорн", рекао је Батон.



Оставите одговор