Кад Бакир постројава војнике, прави се мање буке

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић постројио је почасну једниницу Оружаних снага на обиљежавању 25. Годишњице тзв. Армије РБиХ.

субота, април 15, 2017 / 10:38

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић постројио је почасну једниницу Оружаних снага на обиљежавању 25. Годишњице тзв. Армије РБиХ.

Све је прошло уз доста мање буке него кад је то урадио српски члан Председништва Младен Иванић 9. јануара у Бањалуци за Дан Републике Српске.

И док је Иванићу својевремено прећено кривичним пријавама Изетбеговићу данас нико није оспоравао право да построји почасни ренџерски пук, пише АТВ. И он се на прослави понашао као да је све нормално.

"Борцима Армије Републике Босне и Херцеговине и свим патриотама земље БиХ честитам овај велики дан", рекао је Изетбеговић.

То што је Изетбеговић практично урадио исто оно што и Младен Иванић прије четири мјесеца, нико из Министарства одбране није хтио да прокоментарише. Док се Борис Јеринић не јавља на телефон, Марина Пендеш која је била у Рајловцу на централној свечаности – само је кратко поручила да је све по пропису, наводи АТВ.

Доступан за коментар новинарима АТВ није био ни српски члан Предсједништва. Након његовог постројавања Република Срспка пука 9. јануара, отворена је детаљна истрага, а Марина Пендеш је од Начелника заједницког штаба Оружаних снага Анте Јелача тражила детаљан извјештај о свему.

На крају је умало смијењен и замјеник министра Сеад Јусић – а у БХ парламенту спасиле су га партије из Српске јер је потписао одобрењење Младену Иванићу.



Оставите одговор