Талић покреће нову организацију – Полиграф

Одборник у Скупштини Града Бањалука и бивши предсједник ГО ПДП Бања Лука, Зоран Талић, заједно са групом истомишљеника, основао јw организацију Политички грађански фронт-Полиграф.

четвртак, април 13, 2017 / 07:54

Одборник у Скупштини Града Бањалука и бивши предсједник ГО ПДП Бања Лука, Зоран Талић, заједно са групом истомишљеника, основао јw организацију Политички грађански фронт-Полиграф.

Иницијатива за оснивање организације Полиграф, која ће бити регистрована као удружење грађана, представљена је синоћ Бањалучанима у просторијама некадашњег мексичког ресторана.

Иницијатор полиграфа, Зоран Талић, каже да је ово био припремни састанак политичко-грађанског фронта који ће се бавити квалитетом живота грађана кроз конкретне активности.

-Организација у фокусу имати грађане и њихове проблеме са којима ће упознати све нивое власти. Спремни смо на сарадњу са осталим удружењима и грађанима. Оно што је битно, удружење ће почивати на 9 принципа и бићемо организовани у Бањалуци, а касније и широм Републике Српске, рекао је Талић за Истинито.

Он је истакао да ће циљеви организације бити прихватљиви свима у БиХ јер ће бити засновани на европским вриједностима. 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Нека се ови што уређују овај портал мало размрдају па нпр. ураде интервју са Талићем, па ћемо видјети имамо ли новог Стевандића.

 2. Нисам љубитељ ових ПДП-оваца, па још бивших а кад се сетим оне приче око њега Станивуковића и азбуке, повраћа ми се, мислим да је сам назив лош. Што се Стевандића тиче, увек ми је био некако недефинисан и надобудан, али морам да признам да прави озбиљну странку и да му је у странку дошло много јаких и способних, првенствено младих људи, што ме је изненадило и даље се питам како их је успио придобити…

 3. Вијест у ударном термину Дневника РТРС-а
  да је странка „Уједињена Српска“ Н Стевандића подијелила васкршња јаја некој угроженој породици….,паметном доста.
  Истина, ЦК ради пуном паром, неуморни су у бризи за народ и угрожене. Рад је иначе њихова одлика па и на највеће светиње, они су ту бескомпромисни.
  Шта онда има тако чудно, да јаки, млади, а нарочито способни похрле у такву дружину??
  :-o:P

 4. Млади не треба да иду у партије и тачка.
  Треба под хитно донијети Закон да ни једна партија не смије имати више од пет хиљада чланова, од тога само петина да може бити млађе од 30 година, све да нам битанге дјецу не кваре и тачка.
  Такође тврдим да је за изгрању неуништоиивог система потребно да нико не може бити кандидован млађи, бар испод 35 година, наравно, на било ком нивоу и да је обавезно породичан.

  Дискриминаторски јесте, али је супер потребно за опстанак и развој Републике Српске.
  Ја то говорим на основу катастрофалних резултата у изградњи правног, политичког, безбједносног и привредног система у Републици Српској од 1996 године.

  Сјетих се задњих избора и једног кандидата који рече како је његова листа најмлађа у том граду, да је велика већина испод 30 година, али да су то све МЛАДИ ИСКУСНИ СТРУЧЊАЦИ.

  Е баш због таквих небулоза и кажем да треба увести ред у држави.

  Ти млади кадрови(које будала назва искусним стручњацима) треба да се остварују у струци, породици и кроз активно учешће у јавном мнењу, а не да буду монета за подкусуривање.

  Кад буду зрели породични људи, онда нека изађу на политичко тржиште, наравно, ако то буду тада хтјели.

  Како год окренеш, плаче ова држава за Лазаревићем, зар не?

 5. Стевандић и млади око њега, то је туга и јад, он што им обећава куле и градове и они што му вјерују. Богу за плакати. Људи не виде или неће да виде да од Стевандића корист имају само њему најближи (Тривићка, Милановић, Драгишић,Зељковић), остали мауна гола.

  http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/kadrovanje-ujedinjena-srpska-sampion-politicke-trgovine-koliko-para-toliko-funkcija/fc5fxsg

 6. апостроф,15.04.2017. 16:13:13[169802]

  I da jos uvedemo crvene mahrame i plave kape?

  Niko vise nemoze nikome nista naredzivati niti nametati.Drustvo treba razvijati na dobrovoljnoj osnovi.Kakvi bolan zakoni o ogranicenju mladima sta da rade.Nismo Sjeverna Koreja..

  Najveca vrijednost je kad neko nesto dobrovoljno radi ,a ne kad je natjeran.Tako i omladina ,zar ne?

 7. Ахмеде, Христос Васкрсе!

  Прочитај мало боље текст.
  Да си написао да партија не може имати више од десет хиљада чланова, па да те разумијем?
  Ја причам о традиционалним вриједностима, управо понукан политиканством, односно свом биједом данашњег друштва у којем на прошлим изборима предсједник градског одбора највеће општине у Српској рече како има најмлађу листу у том граду, али да су то СВЕ МЛАДИ ИСКУСНИ СТРУЊАЦИ.

  колико год ти имао година, јасно је теби после моје колумне о младим и ове политичке небулозе зашто не треба младе људе политиком кварити, док не буду зрели и остварени људи, па онда како хоће?

  Зар не видиш да је моја колумна о младим практично примјењена у Србији?

  Што им треба политичко ангажовање, па да не буду слободни?
  Јеси видио како младост јебе?
  Нека они причају да је Сорош, али ти млади подједнаконе јебу Вучића, као ни остале, доста је рекоше дјеца?
  Од ове седмице иду и професори на чело студената и Вучића до јесени на ванредним изборима нема, а у парламенту Србије ниједан тај студент са протеста неће бити на листи.
  У слободној мисли је спас, у младости је спас, само они својим очевима и дједовима могу образ освјетлати.
  Јебла те твоја људска права, ја сам прагматичан.
  Испашће још да сам против педера зато што тражим да не може нико бити биран ко нема 35 година и ко није породичан.
  Ја практично тражим рјешење бијеле куге, исто као што тражим рјешење правног, политичког, беезбједносног, привредног и посљедично опразовног система прилагођеног привреди.

 8. Ахмеде,
  не бавим се дневном политиком, односно ја не кокошарим, нити могу бити на било чијој страни, напротив.
  Гдје год бих се сврстао око више рак рана у Српској,(шуме, руде, алимина, пољопривреда и др.) направио бих грешку.
  Зашто?
  Зато што се ради већином о сукобу лобија и личних интереса, не борби за дугорочан развој неке од грана привреде.

  Ја сам стратег и визионар, водим одговорну политику, имам идеју и 100% проводиво рјешење за све муке Републике Српске.

  Питао си на чијој сам страни, значи одговор је јасан, ја сам на страни Републике Срепске.

  Постоје два сценарија у Српској, један да пропаднемо, други да се спасимо под чврстом руком, са дугорочним рјешењима чије провођење нико „неће моћи одбити“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *