Рекорд Вестбрука, надмашио и легендарног Оскара Робертсона

Расел Вестбрук погодио је тројку са десетак метара уз звук сирене за побједу Оклахома Ситија над Денвером 106:105, за дефинитивни крај сезоне тима из Колорада.

понедељак, април 10, 2017 / 08:07

Расел Вестбрук погодио је тројку са десетак метара уз звук сирене за побједу Оклахома Ситија над Денвером 106:105, за дефинитивни крај сезоне тима из Колорада.

Никола Јокић убацио је 23 поена (8/15 из игре) те имао шест скокова, три асистенције и по блокаду и скок, али су Нагетси остали на двије побједе о плеј-оф позиције.

Да су побиједили Тандер, од чега су их дијелиле стотинке, Нагетси би имали шансу да се побједама у посљедња два кола над Даласом и још једном Оклахома Ситијем надају поразима Портланда од Сан Антонија и Њу Орлеанса, што би их одвело у доигравања.

Нагетси су након резултатске клацкалице у првом периоду преузели контролу у другом, те постепено повећавали предност до максималних 14 средином посљедњег квартала (99:85).

Међутим, тада креће серија промашаја Денвера, играчи Тандера погађају неколико тројки, а онда Јокић добија намјеран фаул послије дуела са Вестбруком, који погађа два слободна и смањује на 103:98, два минута прије краја.

Јокић прекида налет гостију са пенала, али промашује наредна два шута, што Тандер кажњава те поенима Вестбрука смањује на кош заостатка, 29 секунди прије краја.

Србин не погађа из трка на двије секунде пре краја, Тандер узима тајм-аут, послије кога Вестбрук из невјероватне ситуације убацује тројку за крај.

Вестбрук је спектакуларном тројком само ставио шлаг на торту на најважнији меч у својој каријеру у којем је са 50 поена (17/32), 16 скокова и десет асистенција ушао у историју НБА лиге као играч са највише трипл-дабл мечева у једној сезони.

Пратили су га само Енес Кантер са 15 поена и осам скокова, те Стивен Адамс са по десет поена и ухваћених лопти.

Најефикаснији у редовима Нагетса био је Данило Галинари са 34 поена (12/20, 4/9 тројке) уз десет скокова, 17 је додао Вилсон Чендлер уз такође десет ухваћених лопти, док је 14 убацио Емануел Мудиај.



Оставите одговор