Ово је европско лицемјерје: Ни трунке сажаљења за жртве у Русији

Након терористичких напада, у западној Европи већ је увјежбано неколико ритуала којима се одаје почаст жртвама.

среда, април 5, 2017 / 12:13

Након терористичких напада, у западној Европи већ је увјежбано неколико ритуала којима се одаје почаст жртвама.

Људи који на улицама остављају цвијеће, пале свијеће, акције на друштвеним мрежама, те ознаке на знаменитим здањима којима се исказује жалост и солидарност са жртвама. .

Неке слике сакрију од нас

Већ уобичајено је да се Брандебуршка капија, Ајфелов торањ и друге грађевине обоје у боје застава земаља у којој се десио напад. Тако су грађевине бојене у енглеску, бриселску, француску, израелску, па чак и заставу дугиних боја, када се десио напад на дискотеку у Орланду, у коју је излазила хомосексуална популација.

Међутим, када се десио напад у Санкт Петесбургу, није се десило ништа. Париз је под притиском дан након напада одлучио да угаси свјетло у знак жалости, али није било руске заставе.

Берлински одговор је био изузетно лицемјеран. Наведено је да Санкт Петерсбург није град побратим Берлина. Али то није био ни Јерусалим, а још мање Орландо, па је симбол града био освијетљен у бојама застава.

Шта више, западни медији тумачили су напад на Русију као прилику да руска власт скрене пажњу "са проблема" у потпуности дехуманизујући жртве.



Оставите одговор