НХЛ неће прекидати сезону због Зимских игара у Пјонгчангу

Америчко-канадска професионална лига у хокеју на леду (НХЛ) објавила је да неће учествовати на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу наредне године и да расправу по том питању сматра завршеном.

уторак, април 4, 2017 / 10:39

Америчко-канадска професионална лига у хокеју на леду (НХЛ) објавила је да неће учествовати на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу наредне године и да расправу по том питању сматра завршеном.

"И раније смо јасно назначили да смо, без обзира што је већина клубова против прекидања сезоне због учествовање неких играча на Олимпијским играма, отворени за слушање приједлога других заинтересованих страна. Прошло је више мјесеци без икаквог смисленог дијалога, већ је само Међународни олимпијски комитет условио наступање НХЛ играча у Пекингу 2022. тиме да наступе и у Пјонгчангу 2018", наводи се у саопштењу НХЛ.

"Како бисмо разјаснили ситуацију, потврђујемо да ћемо распоред за сезону 2017/18. направити без паузе за ЗОИ и овиме случај сматрамо званично затвореним", додаје се у саопштењу, преноси Хина.

Из НХЛ су објавили да према спроведеним анкетама међу навијачима паузу од 17 дана због Игара у Пјонгчангу 73 одсто љубитеља хокеја у САД, али само 47 одсто у Канади.

Играчи из НХЛ-а наступили су на свим ЗОИ од Нагана 1998. године до сад, а осим дуге паузе усред сезоне, власници клубова приговарали су и због бројних повреда које су играчи задобијали током наступа за своје репрезентације.

Прошле недјеље је МОК објавио да је Међународни савез хокеја на леду (ИИХФ) пристао да плати путне трошкове и осигурање за НХЛ играче како би они наступили у Пјонгчангу. До сада је те трошкове за посљедњих пет ЗОИ на којима су играли НХЛ играчи плаћао МОК, али из кровне свјетске спортске организације су објавили да овог пута то неће учинити.

Без обзира на исход преговора између ИИХФ и НХЛ, неки играчи су већ најавили да ће сигурно наступити у Пјонгчангу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *