Гура, па гура даље: Митровић иступио из клуба СНСД

Посланик Војин Митровић напустио је клуб СНСД у Народној скупштини Републике Српске. Он је сада самостални посланик, али ће највјероватније приступити ДНС, јавља скупштински извјештач БН телевизије.

уторак, март 28, 2017 / 11:40

Посланик Војин Митровић напустио је клуб СНСД у Народној скупштини Републике Српске. Он је сада самостални посланик, али ће највјероватније приступити ДНС, јавља скупштински извјештач БН телевизије.

Мистериозно појашњава да то што више није са њима не значи да их је и напустио. Зашто сам изашао из клуба посланика СНСД-а, каже, питајте у кабинету предсједника Републике.

“Ја више нисам 42. Сад сам 45. или 46. Вријеме ће показати да ли сам 45. или шести. Наравно, ја остајем на страни на којој сам и био. Видјећемо”, каже Војин Митровић, самостални посланик у НСРС.

Разлози за напуштање Митровића из клуба СНСД нису познати, али се предпоставља да владајући, односно СНСД, није испоштовао његове захтјеве. За улазак у скупштинску већину тада је Митровић и свог сина запослио у Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Митровић први прелетач у већину

Митровић на прошлим општим изборима за посланика је изабран на листи НДП Драгана Чавића, али је када је бирана нова влада, садашњи кабинет Жељке Цвијановић, приступио клубу СНСД и био дио скупштинске већине, која је тада "скрпљена" уз помоћ куповине посланика из странака другог блока, предвођеног СДС-ом.

Тада је Жељка Цвијановић тврдила да су дошли до 42 посланика, јер су ,како је навела, купили два папка. О томе постоји аудио запис, али та афера никада није добила судски епилог.

Митровићу је ово друго иступање од СНСД. Тренутно у скупштинској сали сједи поред посланика пензионера Илије Стеванчевића, јер уз ДНС нема празних мјеста, сазнаје репортер БН телевизије у скупштинским службама.

Такође, данас се десио још један трансфер у парламенту Српске. Донедавни посланик странке Напредна српска Адам Шукало, који је прије неколико дана смијење са функције предсјендика те странке, биће у клубу ПДП. Шукало је, такође, један од оних који је на почетку био дио скупштинске већине и подржао, за многе тада споран и срамотан, избор владе Републике Српске.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *