Крсмановић промовисао Иванића у кандидата за предсједника Српске, у игри и ДНС

Младен Иванић биће заједнички кандидат ПДП и НДП за предсједника Републике, тврди потпредсједник НДП Здравко Крсмановић.

понедељак, март 27, 2017 / 23:30

Младен Иванић биће заједнички кандидат ПДП и НДП за предсједника Републике, тврди потпредсједник НДП Здравко Крсмановић.

Обе странке припремиле су заједнички тим који треба да осмисли заједнички наступ на изборима 2018.године, а најзначајнији дио те приче је Иванићева кандидатура.

“Његов политички капацитет је толико политички ојачао, а такав је тип политичара да неће направити грешку у наредне двије године. У овом моменту он нема премца у РС”, казао је Здравко Крсмановић, потпредсједник НДП-а, преноси АТВ.

Тројка – Младен Иванић, Бранислав Бореновић и Драган Чавић и данас је у Бањој Луци разговарала о чвршћој сарадњи, али иза затворених врата. Док су Иванић и Чавић недоступни за коментар о предсједничкој кандидатури, предсједник ПДП нерадо открива карте па је испало да се Крсмановић излетио прије реда.

“Мислим да је то нека врста и похвале раду господина Иванића. Мислим да Младен Иванић одлично ради свој посао као српски члан Предсједништва и ми доживљавамо такве ставове господина Крсмановића као нешто то је врло афримативно, позитивно за наше унутрашње односе. У наредним мјесецима ћемо о томе разговарати”, рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП.

Крсмановић открива још један занимљив детаљ: план је да дође до политичког прегруписавања на политичкој сцени па да као трећи блок центра заједно наступе ПДП, НДП и сада владајући ДНС.

“И то ће бити та будућа политичка снага која у овом моменту може бити алтернатива СДС и СНСД. Једноставно оваква поларизација СНСД-СДС захтјева да се формира политички центар. Мислим да ће то бити ПДП-НДП-ДНС”, казао је Крсмановић.

Како наводи АТВ, Младену Иванићу у намјери да постане предсједник Српске највише иде у корист чињеница да се Милорад Додик по Уставу више не може кандидовати за нови предсједнички мандат, и да су зато већ сада све гласније спекулације да ће Иванић и Додик само, шаховским рјечником, направити рокаду што значи да би се актуелни предсједник кандидовао за српског члана Предсједништва БиХ.



Оставите одговор