Можда оду на крушку: За властиту саобраћајку, Салкић криви Додика

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић оптужио је предсједника РС Милорада Додика да је одговоран јер је он, као потпредсједник, “онемогућен да врши уставну функцију и да се бори за интересе Бошњака и свих других грађана овог ентитета”.

четвртак, март 23, 2017 / 11:14

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић оптужио је предсједника РС Милорада Додика да је одговоран јер је он, као потпредсједник, “онемогућен да врши уставну функцију и да се бори за интересе Бошњака и свих других грађана овог ентитета”.

Салкић каже да је недавно имао лакшу саобраћајну незгоду недалеко од Зворника, а за то је окривио Додика.

“Том приликом он је лично управљао службеним возилом, с обзиром да је предсједник овог ентитета Милорад Додик од 2014. године Салкићу ускратио право на возача, иако он на то формално има право. Тек након саобраћајне несреће, страхујући од законских посљедица, из администрације предсједника Републике Српске потпредсједнику Салкићу додијелили су возача”, саопштено је данас из Салкићевог кабинета.

У саопштењу се оптужује Кабинет предсједника Додика да од 2014. године “чини све да онемогући рад потпредсједнику из реда бошњачког народа, спријечивши га да оформи свој кабинет и да дјелује како би, у складу са Уставом, заступао права Бошњака, као равноправног и конститутивног народа у овом ентитету”.

“Посљедњи инцидент десио се у сриједу 21. марта 2017. када је Кабинет предсједника одбио да финансира посјету потпредсједника Салкића Њемачкој, гдје је требао на позив босанскохерцеговачке дијаспоре одржати неколико трибина о тренутној политичкој ситуацији, те представити пројекте развоја и инвестиција у повратничким заједницама”, наводи се у саопштењу.

“Ситуација је достигла врхунац, јер је мој живот доведен у питање. Доведен је у питање опстанак 200.000 Бошњака у Републици Српској, а све то због система којим управља Милорад Додик, водећи се прије свега мржњом и најтежим обликом национализма, умјесто конструктивним дјеловањем на добробит свих грађана овога ентитета”, наводи Салкић.

“Ових дана боравим у Њемачкој и разговарам са потенцијалним инвеститорима, који желе улагати у мјеста повратка у бх. ентитету Република Српска. И поред тога, Додиков режим је рекао да морам сам да финансирати такав пут, док се за његове милионске издатке, сумњиво утрошене за још сумњивија лобирања по свијету издвајају милиони. Имамо примјер да су милиони потрошени за лобирање у Америци, а добили смо само за резултат Додиков долазак на црну листу. Добили смо невиђену срамоту, коју сви треба да трпимо”, каже Салкић.

Он Додика оптужује да води “политику апартхејда, мржње, шовинизма и најтежих облика национализма“.

“Та политика води овај ентитет у суноврат. Нажалост, као потпредсједник нисам у могућности да било шта подузмем, иако 200.000 Бошњака то тражи од мене, али и велики број Срба који свакодневно шаљу писма и траже сусрете”, рекао је Салкић. 

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *