Савчић негодује због Васићевог приједлога – узми борцима дај породиљама

Борачка организација Републике Српске, у саопштењу које преносимо у цјелости, осудила је нападе, критике и оптужбе на рачун демобилисаних бораца Републике Српске и Борачке организације Републике Српске, изнесене у тексту Рајка Васића.

понедељак, март 20, 2017 / 15:49

Борачка организација Републике Српске, у саопштењу које преносимо у цјелости, осудила је нападе, критике и оптужбе на рачун демобилисаних бораца Републике Српске и Борачке организације Републике Српске, изнесене у тексту Рајка Васића.

“Умјесто да одају почаст и поштовање популацији која је најзаслужнија за одбрану и стварање Републике Спрске током Одбрамбено-отаџбинског рата, недостојни појединци нажалост себи су дали за право да вријеђају и понижавају часне борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих и несталих.

Простачке увреде, псовке, грубе неистине, неутемељене оптужбе и непримјерен ријечник којим је Рајко Васић извријеђао борце и челнике Борачке организације Републике Српске представљају до сада невиђену дрскост и слободу. Након што је студенте назвао плаћеницима и копиладима, Васић је себи дао за право да простачки псује, вријеђа и понижава више од 213.000 демобилисаних бораца који су четири године гинули и страдали да бисмо данас живјели у слободној и уређеној држави и друштву.

Понижени и обесправљени борци, који су у претходном периоду неправедно умањена многа права, приморани су да се боре за голо преживљавање, како би својим породицама омогућили живот достојан човјека.

Због тога је сувишно коментарисати Васићево лицемјерство, гнусне лажи и оптужбе да су једино борци одговорни за све проблеме у Републици Српској, па и за негативан природни прираштај и све мањи број дјеце. Свима је јасно да сиромаштво, незапосленост, низак наталитет и тешку ситуацију у друштву нису проузроковали борци, радници, савјесни ипоштени грађани Републике Српске, већ управо недостојни Рајко Васић, његови пријатељи и сарадници који су на сумњив начин стекли огромно богаство стварајући армију сиромашних и незапослених.

 

Борачка организација Републике Српске никад није била, нити ће бити у служби неке партије или појединца, и Борачка организација не стоји иза протеста жељезничара и других радника у Републици Српској, како то покушава исконструисати лажни умјетник и бивши генерални секретар Рајко Васић, али као најбројнија и организација од јавног интереса за Републику Српску, имамо право и обавезу да укажемо на неправде и грешке и боримо се за права и положај свих наших чланова.

На челу Борачке организације Републике Српске не налазе се никакви манипулатори и кајмакгџије, већ легитимно изабрани представници који су свој патриотизам доказали у рововима и првој линији фронта током Одбрамбено-отаџбинског рата. Борци од државе не траже никакву милостињу, већ да им се омогући да раде и живе од свог посла.

Нико нема право да исмијава, вријеђа, понижава и игра се са онима који су својом крвљу цртали границе Републике Српске, а посебно на то немају право потрошени, неморални и пропали политичари попут Рајка Васића који ће морати да одговара за непримјерене ријечи којима је тешко увриједио борце, супруге, мајке и дјецу који су у Отаџбинском рату изгубили најмилије.

Очекујем да се одговорни људи у нашој Републици, посебно политичари, ограде и осуде овакве недоличне иступе у јавности, и да својим поступцима, односом и понашањем покажу максимално поштовање и уважавање према свим припадницима Борачке организације Републике Српске.“ 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Написао сам шта мислим о Рајковом тексту, да се не понављам, осим што ћу додати да сам тамо навео 130.000 бораца, мислио сам баш оних из рова, јер 213 хиљада су са позадином заједно,од тога одби слободно, бар 10% лажних, неважно, сви су они били у Републици Српској, која је била ратна зона скоро четири године.

 2. I ti si bio u Srpskoj al na granici sa Srbijom kontroliso šverc dezerterčino. Iz rata si izašo ko milioner. Rova vidio nisi. Pokiso igrajući lopte pa oslobođen rata. Ambasadore Baščaršije na Palama, ratni profiteru, Nikšićev sećijašu. Moj Nikšić, moj Osman, moj Ahmed, moj Bakir.

 3. ‘Умјесто да одају почаст и поштовање популацији која је најзаслужнија за одбрану и стварање Републике Спрске током Одбрамбено-отаџбинског рата, недостојни појединци нажалост себи су дали за право да вријеђају и понижавају часне борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих и несталих
  ————————————————————-

  Генерале,
  од оваквих и сличних, догогодишњих, испразних,“заштитничких“ парола…,нама годинама све горе. Ми (свјесно и плански) све пониженији, разједињенији поларизованији.

  „Понижени и обесправљени борци, који су у претходном периоду неправедно умањена многа права, приморани су да се боре за голо преживљавање, како би својим породицама омогућили живот достојан човјека“
  ——————————————————–
  По принципу „ПРВИ У РАТУ, ЗАДЊИ У МИРУ“…некима су права умањена, неки обесправљени, неки ни после 25г нису их ни достигли…,
  Коме се жалиш генерале? Шта си учинио са око себе силним ухљебима да то промијениш или побољшаш стање??? Ништа!

  „Борачка организација Републике Српске никад није била, нити ће бити у служби неке партије или појединца, и Борачка организација не стоји иза протеста жељезничара и других радника у Републици Српској“…,
  ———————————————–
  То је у реду генерале, само још кад би била и истина!
  А зашто неби стали и иза протеста нпр. и жељезничара и других радника? Па и тамо су многи били борци, и они су обесправљени и понижени.
  Који су то по вама борци, и шта би још требало да се деси над њима па би ви и Борачка организација стали у њихову заштиту и подршку?

  ..“али као најбројнија и организација од јавног интереса за Републику Српску, имамо право и обавезу да укажемо на неправде и грешке и боримо се за права и положај свих наших чланова“.
  ————————————————-
  Врло постепено, већ више од 20г, па за резултат имамо да многи дижу руку на себе, оболијевају млади, умиру, немају чиме и не могу да се лијече, умиру вам/нам млади команданти, имате и данас првоборце, командире тешке РВИ којима држава каже да не испуњавају услове за пензионисање, нису стамбено збринути, НАСПРАМ…,
  Док жгадија умире од смијеха и церека се.
  Све су то последице шиканирања власти и система којима и ви ето „нисте задовољни, нападате их“, али неби ништа дирали, ви сте ту само да стојите са стране и указујете на „грешке“ јел’???

  „На челу Борачке организације Републике Српске не налазе се никакви манипулатори и кајмакгџије, већ легитимно изабрани представници“…
  …………………………………….

  Ахааа – са све ухљебљеним комплетним породицама, партијским књижицама у џепу, списковима и упутствима, ко може, ко не.

  Очекујем да се одговорни људи у нашој Републици, посебно политичари, ограде и осуде овакве недоличне иступе у јавности, и да својим поступцима, односом и понашањем покажу максимално поштовање и уважавање према свим припадницима Борачке организације Републике Српске.’
  ………………………………………………..

  Смијешно, али ајде!
  И ја сам штошта очекивао и очекујем, у ствари више ништа не очекујем и не може ме изненадти!

  Рекао бих ти генерале ону чувену и кратку од „вољеног вође и чувара нације“, али нећу.
  Не теби као генералу, него председниу БОРС-а.

  „Славија“
  100% РВИ 2кат- учесник рата од 15.9.91
  командир 16 КМТБр

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *