Јеремић: Нисам желео да клекнем зарад функције генералног секретара УН

Кандидат за предсједника Србије Вук Јеремић изјавио је на предизборној конвенцији у Краљеву како није желио да клекне зарад функције генералног секретара у Уједињеним нацијама.

петак, март 17, 2017 / 16:56

Кандидат за предсједника Србије Вук Јеремић изјавио је на предизборној конвенцији у Краљеву како није желио да клекне зарад функције генералног секретара у Уједињеним нацијама.

„Ово су времена великих превирања у свету и ја сам томе био сведок, учествовао сам у трци за првог човека међународног поретка, и да сам пристао да клекнем и променим свој став о Косову и свој став о другим питањима, ја бих вероватно био генерални секретар Уједињених нација. Нисам то прихватио“, рекао је Јеремић.

Јеремић је у пуној сали Пословног центра „Мелос“ оцијенио да је часно и поштено заступао Србију у УН, преноси Бета.

„Часно и поштено сам заступао ову земљу, високо сам носио овај барјак у Уједињем нацијама“, казао је Јеремић показујући заставу Србије.

Вук Јеремић је навео да је једини кандидат који има програм у предизборној кампањи за предсједника Србије.

„Ја сам до сада једини кандидат који је изашао са председничким програмом који садржи седамдесет врло јасних мера, и које сада треба спровести у дело не би ли нам било боље“, рекао је Јеремић.

Он је подсјећајући на 1989. годину рекао да су се тада последњи пут „мешале карте у међународним односима“, узбуркано се мењале ствари, као и да протекла 2016. година и текућа година „нису ништа мање револуционарна времена“.

„Ми смо тада имали власт која је направила погрешне потезе, и сви смо колективно платили огромну цену. Ова времена, 2016. И 2017.година, нису ништа мање револуционарна времена у међународним односима, престају да важе стара правила, долазе нове опасности, нови изазови“, казао је Вук Јеремић.

Према његовим ријечима, у овом тренутку је неопходно познавање језика свијета, начин комуникације са свијетом.

„Познавање језика света, начин комуникације са светом, чини разлику између процавата и суноврата“, казао је између осталог Јеремић, на предизборној конвенцији у Краљеву.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *