Турској не одговарају ни либерали, ни десничари, ни холандске краве

Турска је саопштила да "нема разлике" између владајуће холандске либералне Народне странке за слободу и демократију и "фашисте", Герта Вилдерса.

четвртак, март 16, 2017 / 11:36

Турска је саопштила да "нема разлике" између владајуће холандске либералне Народне странке за слободу и демократију и "фашисте", Герта Вилдерса.

"Погледајте социјалдемократе и фашисту Вилдерса, нема разлике, они имају исти менталитет", изјавио је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу, пренијела је Анадолија.

Чавушоглуова изјава услиједила је након објављивања резултата парламентарних избора одржаних у Холандији, на којима је Народна странка за слободу и демократију (ВВД) премијера Марка Рутеа, побиједила, пренио је АФП.

Холандске краве праве проблеме по Турској?!

Дипломатски сукоби Турске и Холандије добили су бизарни наставак када је Истанбул одлучио да из земље протјера 40 крава зато што су из Холандије.

Турско Удружење произвођача црвеног меса 40 цијењених Холстин говеда у Холандију наводећи да их више не желе због дипломатског сукоба двије земље који је у току.

"Холандске Холстин краве постале су веома уобичајне у нашој земљи, али почињу да праве озбиљне проблеме. У будућности не желимо животињске производе из Холандије. Прва група је спремна и вратићемо их назад", рекао је предсједник Удружења Булент Тунк, пише "Раша тудеј".

Криза у односима

Сукоб је избио када је Холандија забранила турским министрима да у њиховој земљи одржавају митинге подршке плановима турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да промијени турски Устав и себи додјели више овлашћења.

Турска је у понедељак суспендовала дипломатске односе на високом нивоу с Холандијом, протјеравши амбасадора те земље и забранивши слијетања авиона са дипломатама у знак освете због тога што је Холандија забранила министрима из Анкаре да се обрате Турцима који тамо живе на скуповима поводом предстојећег турског преферендума о проширењу предсједничких овлашћења.



Оставите одговор