Требиње: Почела изградња затвореног базена

Изградња затвореног пливачког комплекса на Абазовини почела је званично данас, потврдио је за Радио Требиње Зоран Чучковић, в.д директора Јавне установе "Базени".

четвртак, март 9, 2017 / 14:38

Изградња затвореног пливачког комплекса на Абазовини почела је званично данас, потврдио је за Радио Требиње Зоран Чучковић, в.д директора Јавне установе "Базени".

Инвеститор – Хидроелектране на Требишњици из властитих прихода за овај пројекат обезбиједиле су 10,2 милиона КМ, а након проведене тендерске процедуре извођачи радова су компаније „Интегра инжењеринг“ и „Херц градња“.

Требиње је дочекало остварење дуго чеканог сна, каже за Радио Требиње Чучковић, додајући да ће Јавна установа „Базени“ газдовати будућим затвореним пливачким комплексом.

Он напомиње да ће базен бити од велике користи и за друге спортске колективе и туристичку понуду Требиња.

„Затворени пливачки комплекс имаће два базена педесетметарски и двадесетпетметарски, све пратеће просторије неопходне за рад пливачког клуба и одржавање међународних такмичења, фитнес центар и теретану, те ресторан и апартмане за смјештај спортиста. Са савременом технологијом гријања – помоћу соларних панела потпомогнутих топлотним пумпама, требињски затворени базен биће рентабилан“, истиче Чучковић.

Од затвореног базена, додаје Чучковић, наш град и регија имаће вишеструку корист.

„Пливачки спортови у Требиње коначно ће добити адекватне услове за рад и тренирање у зимском периоду, пливање изван сезоне биће велико задовољство и за рекреативце, те нови вјетар у леђа туризму, посебно оном оријентисаном на припреме спортских колектива, а омогућиће и квалитетнији наставу физичког васпитања за требињске школарце“, навео је за Радио Требиње Чучковић.

Према планираној динамици радова, додаје он, прве пливаче требало би да прими – у јесен 2018. године.



Оставите одговор