Пуца српска коалиција у Сребреници, оптужују се због фотеља

Српско јединство у Сребреници, постигнуто на изборима када су све странке подржале начелника Грујичића, уздрмано је због личних интереса појединаца прије свега из СДС-а, тврде у СНСД-у.

среда, март 8, 2017 / 08:37

Српско јединство у Сребреници, постигнуто на изборима када су све странке подржале начелника Грујичића, уздрмано је због личних интереса појединаца прије свега из СДС-а, тврде у СНСД-у.

РТРС извјештава да ће локални СДС према свему судећи, ући у коалицију са СДА. 11 од 21-ог одборника, упутило је захтјев за ванредну сједницу парламента, на којој ће тражити смјену предсједника и потпредседника Скупштине општине. То практично значи и формирање нове скупштинске већине.

"СДС руши српско јединство и улази у коалицију са предсједником Исламске заједнице и он јасно наставља политику из Сарајева рушења Републике Српске у Сребреници на најосјетљивијој тачци у Српској", тврди предсједник ОО СНСД Сребреница Радомир Павловић.

У СДС тврде да је разлог формирања нове скупштинске већине чињеница да је СНСД задржао за себе све најважније позиције и да је прекршио раније договоре.

"Ми смо имали бесконачно иницијатива да се разријеши ова политичка криза, која је озваниччена. Нисмо имали праве саговорнике у политици СНСД-а", рекао је предсједник ОО СДС-а Сребреница Момчило Цвјетиновић.

С друге стране у Сребреници се наставља и сукоб унутар СДА. Досадашњи предсједник ОО Хамдија Фејзић прстом упире на страначког колегу Алију Табаковића, који како тврди, чини све како би изазвао кризу у Сребреници.

"Иста та група око Алије Табаковића је осуђивала оне који су ушли у нормалну имплементацију изборних резултата, зашто се иде са Србима, зашто је изабран Србин за начелника. Намјерно су изазвали ову кризу да би они испливали и да би они дошли до позиција", сматра Фејзић.

"Волио бих да каже шта је до сада било стабилно од формирања скупштинске већине. Да тренутно потписи не морају ништа да значе и да ли је послата и једна позитивна прича из Сребренице", каже Табаковић.

Ванредна сједница СО Сребренице мора бити заказана у року од 15 дана. Међу првим тачкама су смјене актуелног предсједника и потпредсједника локалног парламента.



Оставите одговор