Пљуште оптужбе након састанка са Могеринијевом

Јучерашњи састанк страначких лидера са шефицом Европске дипломатије донио је нови обрачну на политичкој сцени у Српској. Дан након посјете Федерике Могерини, пљуште међусобне оптужбе првих људи СНСД-а и ПДП-а.

недеља, март 5, 2017 / 21:16

Јучерашњи састанк страначких лидера са шефицом Европске дипломатије донио је нови обрачну на политичкој сцени у Српској. Дан након посјете Федерике Могерини, пљуште међусобне оптужбе првих људи СНСД-а и ПДП-а.

Изјаве Милорада Додика да смо негативно причали о Републици Српској нису тачне, тврди Игор Црнадак. Увјерава да је лоше говорио само о дневнику јавног сервиса Српске који, по њему, није објективан и представља највећу кочницу развоја демократије.

Црнадак увјерава да су се он и Вукота Говедарца храбро држали за разлику од предсједника Републике.

“Све оно што је господин Додик у својим изјавама говорио о садржају мог обраћања није била истина. Уставари била је једна чиста лаж. Жао ми је што нисте могли бити тамо синоћ како се он понашао. Мекан као памук у свом стилу знате како то иде код њега. Код странаца кад је мањи је од макова зрна а кад изадје пред новинаре разгоропади се”, каже Црнадак.

Црнадак каже да је шефици европске дипломатије јасно рекао да је стање у Српској стабилно и да се у њој води уобичајен политички живот.

Није имао намјеру никога да напада док га пред новинарима није прозвао Милорад Додик. Све што сам рекао синоћ тврдим и данас, узвраћа предсједник Републике. Покушавао је да укаже да је кончница европског пута у Федерацији, док су лидери Савеза за промјене нападали Републику Српску и тражили од Могеринијеве да стање на РТРС-у помене у извјештају европским дипломатама.

“Црнадак и Говедарица су говорили о Републици Српској као леглу криминала и корупције. О Радиотелевизијском сервису који је необјективан који није деморкатски. То говори о једном фрустрираном Црнадку, када је говорио о лошој Републици Српској сав је био заруменио се и сав је био црвен што значи да је лагао”, рекао је Додик.

Да је свађа српских политичара обиљежила посјету Могеринијеве данас причају федерални политичари. СДП-ов Саша Магазиновић потврђује да су се копља ломила око РТРС-а и нада се да ће политичари из Спрске до неке сљедеће посјете, то питање рјешити на сједници Народне скупштине.

Док он тврди да се на европском путу са мјеста нисмо помакли, лидер СББ увјерен је да је направљен велики корак напријед.

“За мене је јако важно да је господин Додик потенцирао свој европски пут и опредјељеност на њему, а разговарало се и о стању у јавним сервисима у РС и Федерацији”, поручио је Фахрудин Радончић.

“Па епилог састанка је да смо се јутрос пробудили тамо гдје смо били и прије тог састанка, нити је неки проблем рјешен нити је направљен неки искорак. Жао ми би било кад би њени лидери њене поруке буквално схватили и кад би помислили да су урадили импресиван посао”, истиче Саша Магазиновић, потпредсједник СДП-а.

На крају изгледа и нису јер је још један састанак изњедрио старе подјеле. Ништа конкретно о економским реформама које су у потпуном застоју, није договорено.



0 КОМЕНТАРА

  1. Чуј после највеће уставне кризе од рата,која узгред буди речено још није ни започела, тек ће кад ментори апелацију прихвате, сад одједном највећи проблем у БиХ, РТРС, па још и Магазиновићу?
    Шта њему има да то буде проблем?
    Ухвати се „саша“ свакодневних болесних и свјесно темпираних прилога и прича против српског народа и Републике Српске, на БХРТ и Федералној ТВ.

    Чуј проблем РТРС, а Бакир извршио државни удар са ревизијом без сагласности других конститутивних народа, тиме флагрантно кршећи Устав БиХ, (што рекли политичари) , кршећи онај исти Устав на који се позивао пар мјесеци прије код покушаја укидања дана Републике Српске.

    Он колико ја видим, хоће рат идућег прољећа, таман кад му буде текао задњи мандат предсједавајућег, па да може остати предсједник,исто што је урадио као предсједавајући његов бабоооооооо.

    Видим да га у вијећници све муслиманске политичке и вјерске вође зову предсједниче, једнако као и они исти Срби који су 1992 године, у мом Сарајеву послужили Алији да буде ратни и поратни њихов предсједник и овјерени ратни злочинац, којег је као и Туђмана смрт и уцјена према њиховим менторима спасила доживотне робије.

    Боже, шта ли ће рећи Лазовић,Пејановић, Мијатовићка и њихова дјеца, кад се ускоро дозволи права истина и кад виде како су подржавали џихадисту Алију на светом путу, док убија свој и наш народ постављањем паклених машина у Васе Мискина, на Добрињи и два пута на Маркалама.
    Шта ће рећи честити, писмени и предратни господски европски муслимани-бошњаци, кад им буду подастријети необориви докази, да је Алија убијао свој народ и њихове рођаке због џихада.

    Мало би се ја забринуо да сам на мјесту неких наших паметњаковића и политичких лихвара !?

  2. МОГЕРИНИ: “Селам Денис-ага, ш’а има? Јесте ли сви на окупу? Ја полијећем за пола сата.“
    ДЕНИС: “Јесмо. Чекамо на Бутмиру“.
    МОГЕРИНИ: “А Миле? ‘Оће ли и он бити на дочеку.“
    ДЕНИС: “Неће. Отиш’о у Москву.“
    МОГЕРИНИ: “Штааа сунце ти калајисано, што лажеш, малоприје кажеш да сте сви на окупу?“
    ДЕНИС:“Ја контам да он није битан, тако ми рекла Кормак.“
    МОГЕРИНИ: “Слушај Денисе, у Сарајеву је сада магла, ја не могу слетити, одох за Скопље, доље је ведрије.“
    ДЕНИС:“Није магла, ведро је, да ведрије не може бити. Ниђе ни магле ни облака“
    МОГЕРИНИ:“Има да буде магла све док се Миле на врне из Русије. Јел’ јасно?“
    ДЕНИС: “Јесте.“

  3. ДЕНИС:“Ало Вукота, ђе си!“
    ВУКОТА:“Ево ме идем на Бутмир. Возим се у оном реноу што сам га прошле године слуп’о?
    Знаш оно кад ми је истекла возачка.“
    ДЕНИС:“ Није битно у чему се возиш, него се врћи. Магла је. Можеш опет слупати ауто и то ти је политички крај.“
    ВУКОТА:“ Нема магле, ведро је!?“
    ДЕНИС:“ Немој да шаљем екипу да ти слупају реноа, па ти доказуј да није била магла и да ниси крив. Знаш ли ко држи судство у БиХ.“
    ВУКОТА:“Ево враћам се.“

  4. ДЕНИС:“Ало Црнадак, шта се ради?“
    ИГОР:“Ево ме на Бутмиру, лијепо јутро, одавно није било ведрије у Сарајеву?“
    ДЕНИС:“Игоре, данас је магла, тако наређено, враћај се, дошла ти нека пошта из Хага.“
    ИГОР:“Шефе да то није нека игранка?“
    ДЕНИС:“Није, питај Вукоту, он ће ти објаснити.“

    ИГОР:“Ало Вукота, рече ми Денис да ћеш ми ти објаснити да је данас магла. О чему се ради. Дан лијеп, ко са разгледница“
    ВУКОТА:“Денис ми каже да је данас магла, а није, али опет, ако он каже да је магла сигурно има крупан разлог. Није он к’о Бакир да лаже због ситница.“
    ИГОР:“ Шта каже Мехтић? Какве су дојаве?
    ВУКОТА:“Каже да је Миле побјегао у Москву и да се највјероватније неће вратити.“
    ИГОР:“Има логике, данас ће сигурно Могеринијева саопштити да му ЕУ уводи санкције“
    ВУКОТА:“Мислим да она данас неће доћи.“
    ИГОР:“ Зашто.“
    ВУКОТА:“Па магла је, јебем те глува.“

  5. ИГОР:“Ало Вукота, ево ја сад гледо на РТРС-у временску прогнозу, ведро у цијелој БиХ.“
    ВУКОТА:“Аман црни Игоре, зар ти ишта вјерујеш тој бастиљи?“
    ИГОР:“ У праву си.“

    ИГОР:“Поштована госпођо Могерини, морам вам нешто рећи.“
    МОГЕРИНИ:“Реци слободно.“
    ИГОР:“Ми имамо проблем са нашим јавним сервисом у РС. Лажу кад зину.“
    МОГЕРИНИ:“Наведи примјер.“
    ИГОР:“Слагали су да је прекључе било ведро, а била је магла због које ви нисте могли доћи у Сарајево.“
    МОГЕРИНИ:“Иако нисам планирала састанак насамо са Милом, сад ћу ћа звати да му јебем све по списку због тих очитих лажи. Ако ја кажем да је магла, има да је и за њега магла. Шта он ту једе говна?“

  6. Зулкедине, једно је рекао Хаг, друго је истина, написао сам ти је и 100% је свака ријеч коју сам написао истинита.
    Ја нисам рекао да неко наш није заслужио неку затворску казну, ја сам написао истрину о ратним злочинцима и шизофреницима, Алији и Туђману.
    Знаш ти да ја држим до ријечи, никад ништа нећу написати ако нисам све добро провјерио.
    Немој заборавити да сам и ја сарајлија, да сам учесник мени наметнутог од ментора, проведеног преко фашиста као што су Алија и Туђман, да умало главу нисам изгубио спашавајући муслимане у Палама.
    Немој само мени шупље, ја сам се родио у кући на Бентбаши, на кућној нумери број један, 30 метара од Вијећнице.
    Него пошто гостујеш често овдје, ако си добар човјек, дојави ти нама кад Бакир одлучи да му члан предсједништва буде Лазовић, знаћеш ти то много прије Лазовића, зар не?

  7. апостроф,06.03.2017. 14:19:59

    “Знаш ти да ја држим до ријечи…’

    Не држиш!

    1. Ниси ми одговорио на питања која сам ти раније постављао.
    2. Ниси објавио програм за који си рекао да је најбољи.
    3. Ниси Комунисти направио зубе.

    И још да знаш да код мене у политици не важи, фигуративно речено, принцип “непријатељ мог непријатеља је мој пријатељ“ нити принцип “пријатељ мог пријатеља је мој пријатељ“.

    Без обзира што имамо много заједничких политичких противника, ја ти нећу дозволити да просипаш демагогију.

  8. Знам ја да ти себе сматраш паметним, безгрешним, препоштеним човјеко, али је Лав Толстој једном лијепо рекао да је човјек као разломак.
    У бројнику је оно што други мисле о теби, а у називнику је оно што ти мислиш о себи. Прави резултат оног што си ти је количник бројника и називника.

    Примјер за неписмене којих има пуно на порталу:

    Други ти дају оцјену 6, а ти себи дајеш оцјену 9. Количник 6/9 је 0,667. Толико вриједиш!

    Да си паметан па да себи даш, умјесто 9 оцјену 3. Тада би количник 6/3 износио 2,00 и ти би био шест пута вриједнији човјек јер је 0,67 шест пута мањи број од 2,00.

    Или повећавај бројник или смањуј називник. Треће ти нема!

  9. Симо, пусти мене, ја нисам ни себе ни друге оцјењивао, ја сам само човјек који је нешто осмислио, покренуо партију и резултат направио, такав је какав је, биће боље ако Бог да.
    Оцјењуј оне из намјерно уништеног трећег блока, оне који данас кукају на исту власт,оне због којих на изборе 2014 године нисам ишао, оцјењуј њихову причу и резултате на тим и задњим изборима.

    Неки су овдје причали да смо партија једног лица,неки „познати“ су рекли да смо ми за њега слаби, како то да пропаде, да се мораде удати?
    Како то онда да ми слаби изађосмо у 50 % општина, како уђосмо у 10% општинских парламената, или кад већ рачунаш, на основу броја у колико смо општина изашли , проценат успјеха је много већи.

    Помињеш наше политичке противнике, ја немам политичке противнике, изгледа да сви други имају, неки их доживљавају, не као противнике, него као непријатеље, необјашњиво нормалну човјеку.

    Ја сам ушао у ову причу да покажем како политичар може бити поштен, храбар и частан човјек, доказао сам да Еколошка партија РС има идеологију и визију,да смо партија која се одговорно понаша у сваком моменту према српском националном питању и заштити интереса Републике Српске, да смо отворени према свима на основу програмске сарадње, да смо супер толерантни према другим и другачијим, односно, доказали смо да имамо СТАВ, да смо коректни и конкретни, што и јесте статутарна обавеза сваког нашег члана.

    Од мене и наших се ни једна ружна ријеч није чула за било коју другу партију, или појединца на задњим изборима, значи, доказали смо у пракси, оно што сам годинама овдје тврдио, да смо хумани и часни људи.
    Ми смо Симо причали о програму и нудили рјешења, није случајно наш слоган СА НАМА СТЕ НАЧИСТО.

  10. 1.Чика Симо, пренио сам на фејсбук ове ваше досјетке, сви се ухватили за стомак колико су се смијали. Засјенили сте Нушића. Свака част!

    2. Да сте завршили основну школу, знали бисте да је 0,67 ТРИ ПУТА МАЊИ (а НЕ „шест пута мањи“) од броја 2.

    3. Не видјех ваш коментар о овој Мектићевој хајци на чика Перу Симића. Је ли могуће да је Вучићу намјестио интригу? Увијек ме чудило да Додик у кабинету држи човјека који је близак прозападним снагама које су узеле стотине милиона долара да би предале Милошевића нато злочинцима. Чини ми се да је трчао у Београд да прикаже нама с ове стране Дрине шта мисли један Чеда Јовановић.

    4. Не дирајте нам Апострофа, доброг човјека, патриоту, човјека од ријечи, лидера српске авангарде! Није луд да објави програм па да му украдете генијалне идеје. Чека својих пет минута, да програм проведе у пракси.

  11. Од свих политичра ја имам највише заједничког са Мехтићем.

    Обојица сматрамо да је референдум био глупост.
    Обојица смо за забрану Равногорског покрета.
    Данас ме је одушевио јер тражи да се вјежбе НАТО пакта одрже у РС.

    А Перо Симић је најбољи доказ да су ћелави људи будале.

    http://www.nspm.rs/hronika/dragan-mektic-potrebno-je-da-se-deo-nato-vezbi-odrzi-na-prostoru-republike-srpske.html

  12. Није спорно да је РТРС далеко од слободе и демократије, али ту нема разлике у односу на БХТ1, а грађани Српске плаћају тај медиј. И Црнадак и Додик толеришу чињеницу да Хрвати не плаћају претплату, а да Срби плаћају оно што не желе, не осјећају као своје, па им се силом државе узима новац (да ли је прави израз „рекет“?).

    Дакле, преко 95% Срба плаћа БХТ1 иако уређивачка политика не одражава вољу Срба, а између 30 и 65% гледалаца против своје воље плаћа РТРС, иако је то медијска кућа у служби уског круга људи из врха власти, а не грађана.

    Српска јесте расадник криминала и корупције, али бисмо могли слично рећи и за правосудне институције на нивоу БиХ (прочитати шта је Сенад Авдић писао о сарајевском обавјештајном подземљу!). Није ли криминал у УИО удружени злочиначки подухват и ових, и оних, и оних тамо трећих?

    Да постоје поштене намјере, све би се то истјерало на чистац, али се чини да је министар Мектић прилично усамљен и дјелује као неки занесењак. Истина да он ужива заштиту америчке дружбе чика Симе Ороза, али ти странци имају моћ да једним актом помету и Бакира и Додика, и Салиховића, и пошаљу на робију оне који деценијама отимају од сиротиње, али неће.

    Не чух ни од једног српског политичара да тражи прогон Бакира из политике. Чак му нико не помиње ни везе са сарајевским убицама, иранске обавјештајне везе, Херенду, Угљена, Гараплију, Цаце, Ћеле, Погорелицу, увоз муџахедина,… Не сјећам се да је неко пријетио да ће се повући из Сарајева зато што се игноришу докази против „сарајевских шева“ или Дудаковића.

  13. Чика Симо, не вијеђате само чика Перу, већ и друге угледне другове, нпр. Гаврановића, Џомбића и Мирјанића. Можда завидите ћелавима, јер имају више тестостерона?
    А знате ли колико је 2+2 ?

  14. drazen78bl,06.03.2017. 22:36:37

    “Можда завидите ћелавима, јер имају више тестостерона?“

    Ово ти вјерујем. Ако ико има знања колико кокав мушкарац има тестостерона онда си то ти. Твоје искуство је огромно.

  15. Није ваљда да ниси стварно разумио задњи коментар.
    Хајде ево, у нашу зајебанцију се убаују дјеца, хоће и они нешто за дневник да изјаве, што рекао покојни Манда-Виљушка у филму „Лепа села, лепо горе.“

Оставите одговор