Калдерону пола милиона за 2 сата

Хосе Калдерон направио је посао вијека у НБА лиги зарадивши скоро пола милиона долара за само два сата проведених у екипи Голден Стејт вориорса.

петак, март 3, 2017 / 17:57

Хосе Калдерон направио је посао вијека у НБА лиги зарадивши скоро пола милиона долара за само два сата проведених у екипи Голден Стејт вориорса.

Калдерон је био главни актер потпуно нестварне приче која се догодила у тиму актуелног вицешампиона НБА лиге.

"Ратници" су постигли договор са Калдероном око потписивања уговора до краја сезоне вриједног пола милиона долара.

Ипак, комплетну драму и нестваран детаљ око трансфера Калдерона изрежирала је повреда главне звијезде тима и лиге, Кевина Дурента.

Дурент се повредио у другом минуту утакмице против Вашингтона и тиме оставио све саиграче, тренере и управу клуба у шоку.

Генерални менаџер Вориорса је по сазнању да повреда Дурента није безазлена и да ће он пропустити остатак регуларне сезоне, одмах морао да реагује и што прије доведе резервног играча на тој позицији.

Као најбоља замјена на тржишту се нашао Мет Барнс, бивши играч Сакрамента, Њујорка, Клиперса, Лејкерса, Финикса, Орланда и Мемфиса.

Проблем у довођењу Барнса био је Калдерон који је попунио последње мјесто у тиму Голден стејта.

Цијела сага око Калдерона и Барнса одвијала се за време утакмице са Вашингтоном и управа Вориорса донела је одлуку да отпусти Калдерона и на последње мјесто у тиму доведе Мета Барнса.

Епилог тога јесте да је Хосе Калдерон званично два сата био играч Голден стејта који је морао да плати раскид уговора цијелу његову суму.

Калдерон је тако за два сата зарадио преко 400 хиљада долара, 3500 по минуту, 58 долара по секунди, бројка на којој би му и Бил Гејтс позавидио.



Оставите одговор