Мектић тврди да Додик руши Вучића, овај негира

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да кабинет Милорада Додика ради на рушењу премијера Србије Александра Вучића и да за то има материјалне доказе. Из Додиковог кабинета поручују да су у питању подметања и неистине.

четвртак, март 2, 2017 / 11:07

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да кабинет Милорада Додика ради на рушењу премијера Србије Александра Вучића и да за то има материјалне доказе. Из Додиковог кабинета поручују да су у питању подметања и неистине.

Драган Мектић тврди да на рушењу премијера Србије Александра Вучића свесно раде људи из кабинета Милорада Додика, као и да за то посjедује и материјалне доказе.

„Имам доказе за то. То говорим три-четири пута, чак сам намjерно говорио у ударном термину не би ли неко реаговао. Материјалне доказе смо на одређен начин прослиједили институцијама власти у Србији“, рекао је Мектић за Н1.

На питање да ли премијер Србије зна за те доказе, Мектић је рекао да има повратну информацију да је Вучић упознат са њима.

„Онај коме смо их дали је у обавези да преноси разне обавјештајне информације Вучићу“, додао је Мектић.

„Имам повратну информацију да Вучић то зна. Такође, имам сазнања да је реаговао тако што му је било несхватљиво да неко може да се понаша на такав начин изван Србије према институцијама власти у Србији“, одговорио је Мектић.

Додиков кабинет одбацује Мектићеве тврдње

Кабинет предсједника Републике Српске одбацио је данас тврдње министра безбједности БиХ Драгана Мектића да из тог кабинета „свјесно раде на рушењу“ предсједника Владе Србије Александра Вучића.

„Најоштрије одбацујемо и демантујемо неистине које је на рачун кабинета председника Милорада Додика изнио министар безбједности БиХ Драган Мектић у емисији ’Пресинг‘ телевизије Н1“, поручено је из кабинета предсједника РС.

Како се наводи у саопштењу, Мектић већ дуже времена „неистинама и подметањима дезинформише јавност и безуспјешно покушава да поквари добре односе између Додика и Вучића“.

Из кабинета подсјећају да Мектић још никада није саопштио ко је прије двије године у Сребреници покушао да линчује премијера Србије и докле је стигла истрага о томе.

„То је, превасходно, био његов задатак, а не да се бави тенденциозним подметањима која немају никакве везе са реалношћу“, поручили су из кабинета Милорада Додика.



Оставите одговор