СДА одговорила Говедарици и СДС

Након што је СДС објавио да прекида сваки вид сарадње са бошњачким чланом Предсједништва БиХ и лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, стигла је и реакција ове странке.

понедељак, фебруар 27, 2017 / 13:02

Након што је СДС објавио да прекида сваки вид сарадње са бошњачким чланом Предсједништва БиХ и лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, стигла је и реакција ове странке.

Ево шта пише у саопштењу СДА:

Чином предаје захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије то је постало правно питање које је у искључивој ингеренцији тог суда.

О свим питањима везаним за апликацију коначну одлуку ће донијети Међународни суд правде у Хагу.

У том контексту треба схватити и писмо регистрара Суда упућено члановима Предсједништва БиХ.

Стога СДА позива све у БиХ да престану са политизацијом овог питања.

За СДА су неприхватљиви и бесмислени покушаји да се ова ситуација користи у сврху бојкота или смањивања радног капацитета институција БиХ.

Зато јучерашњу тврдњу СДС-а о сарадњи са СДА уз прекид сарадње с предсједником СДА одлучно одбацујемо и сматрамо је неозбиљном. Немогуће је сарађивати са СДА, а да се не сарађује са њеним предсједником.

СДА сматра да постојећа парламентарна већина на нивоу БиХ треба да функционира на основу принципа садржаних у Споразуму који је потписан 9.новембра 2014.године.



0 КОМЕНТАРА

  1. 4.децембар 2016.

    „Фрапантно је да предсједник Всоког судског и тужилачког савјета БиХ јавно призна да је избор Главних тужилаца БиХ био катастрофалан и погрешан, а застрашујуће је да предсједник Суда БиХ јавно каже да у БиХ постоји правосудна мафија“, истиче Говедарица, те додаје да је неопходна озбиљна реформа правосуђа, прије свега на нивоу БиХ.

    http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=59670

    28.фебруар 2017

    (ГОВЕДАРИЦА)Жали што се посланици странака с сједиштем у РС нису успјели усагласити о свим закључцима, након расправе о Информацији о захтјеву за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије, јер се у једном спорном тражи да Срби у заједничким бх. институцијама треба да блокирају читаву државу због Суда и Тужилаштва БиХ.“

    http://www.sdsrs.com/index.php?option=com_content&view=article&id=10043:говедарица-додик-је-направио-фарсу-од-ревизије-пресуде&catid=215&Itemid=9

    У децембру најављује, фебруару оптужује Додика због тога што је он против тог истог правосуђа.

Оставите одговор