Капетан Драган из затвора: Сад ми је лакше, доказаћу да сам невин

Драган Васиљковић је оптимистичан да ће изнијети довољно доказа да лично није био умешан у ратне злочине о којима говори оптужница. Поручио је и да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, што му је донијело олакшање

понедељак, фебруар 27, 2017 / 12:11

Драган Васиљковић је оптимистичан да ће изнијети довољно доказа да лично није био умешан у ратне злочине о којима говори оптужница. Поручио је и да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, што му је донијело олакшање

"Здравствено се осећам добро након срчаног удара који сам имао у августу прошле године. Потпуно сам се опоравио. Ипак, најзадовољнији сам што се у току досадашњег судског поступка видело да ме сведоци оптужбе не терете онако како је то приказано у јавности. Сада су на реду моји сведоци", поручио је из сплитског затвора за "Вечерње новости" Драган Васиљевић, познатији као Капетан Драган, док се припрема за одбрану.

Како је саопштио преко свог адвоката Слађане Чанковић, оптимистичан је да ће изнијети довољно доказа да лично није био умијешан у ратне злочине о којима говори оптужница. Поручио је и да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, што му је, како је рекао, донијело олакшање. Његов адвокатски тим навео је да се он добро држи и да стално понавља како свједоци нису изнијели тврдње које су се често спомињале у медијима.

"Тај притисак јавности иначе нам је био највећи проблем у току суђења. Сада је све олакшавајуће за нашу страну, а верујемо да ће до краја суђења бити јасно какву је улогу имао Драган Васиљковић у догађајима које спомиње оптужница", рекла је Слађана Чанковић.

Сам Васиљковић још увек има само један приговор, а то је да по хрватским законима не може да користи компјутер у затвору.

"Било би ми пуно лакше да велики број докумената имам у компјутеру, али ми затворске власти то не обезбеђују", пренела је Чанковићева речи Капетана Драгана. "У посету ми долазе многи пријатељи, у току истраге било је далеко теже доћи до дозволе за посету, али сада више немам никаквих проблема. Све у свему, задовољан сам досадашњим поступком, али и начином како се води судски спор."

Адвокатски тим још увек није саопштио колико ће бити свједока одбране. Све зависи од тога како ће се завршити доказни поступак, а очекује се да ће на суду бити приказан и видео-материјал. Тренутно је тешко прогнозирати када ће бити изречена пресуда, пошто ће одбрана са испитивањем свједока почети у априлу, или најкасније мају.



Оставите одговор