Златна малина за филм који критикује Хилари Клинтон

Овогодишња Златна малина која се додјељује за најгори филм припала је документарном филму „Хиларина Америка“ који критикује америчку демократску предсједничку кандидаткињу Хилари Клинтон.

недеља, фебруар 26, 2017 / 09:52

Овогодишња Златна малина која се додјељује за најгори филм припала је документарном филму „Хиларина Америка“ који критикује америчку демократску предсједничку кандидаткињу Хилари Клинтон.

Овај документарац с филмским остварењем "Батман и Суперман" дијели број освојених Малина – сваки је добио по четири.

Редитељ филма о Хилари Клинтон, Динеш Д’Соуза, освојио је Малину за најгорег глумца/наратора и за најлошијег редитеља, заједно с Брусом Скулијем који уз њега потписује режžију.

Проглашење најгорих филмских остварења, глумаца, сценарија, редитеља и осталих филмских стваратеља традиционално се одржžава дан прије објаве најпрестижžније америчке филмске награде Оскар.

Беки Тарнер добила је Златну малину за најгору глумицу.

По броју освојених Златних малина поменутом Д’Соузином филму о Хилари Клинтон конкурише филм "Батман и Суперман".

Једну је добио за најгори сценарио, потом за најгори наставак, римејк, спиноф, рипоф, као и у категорији најгорег филмског пара/групе (Бен Афлек и Хенри Кавил).

Посебна награда за “покајника” који је почео да снима боље филмове ове године припала глумачко-редитељском ветерану Мелу Гибсону, чија је ратна драма "Гребен спаса" номинована за шест Оскара.

О томе у којој су мјери били лоши филмови приказивани прошле године говори и то што су организатори додјеле одлучили да прошире број номинација у појединим категоријама с ранијих пет на шест номинованих, преноси регионална ТВ Н1.

Мали кип Златне малине кошта око пет долара и у облику је "малине величине лоптице за голф" која се налази на ролни филма од 8 милиметара, а цијела је обојена златном бојом. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *