Владе Српске и Федерације 9. марта у БЛ

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић потврдила је да ће 9. марта у Бањалуци бити одржана заједничка сједница влада Српске и Федерације БиХ.

субота, фебруар 25, 2017 / 14:47

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић потврдила је да ће 9. марта у Бањалуци бити одржана заједничка сједница влада Српске и Федерације БиХ.

Цвијановићева је истакла да ће на дневном реду бити неколико тачака, а увјерена је да ће бити усвојен читав низ добрих мјера и закључака, преноси Фена.

"Желимо да се бавимо и питањем изградње ауто-пута Београд-Сарајево, као и усклађивањем наших прописа. Са колегом Фадилом Новалићем желим да разговарамо шта ми као ентититети можемо да релизујемо као заједничке пројекте који би требало да допринесу повећању привредне активности и веће запослености. Мислим да то јесте наш задатак", нагласила је предсједница владе РС.

Истакла је да не вјерује да ће се на овој заједничкој сједници учесници бавити питањем акциза, а РС очекује да се већ дефинисан став о том питању изврши.



0 КОМЕНТАРА

  1. @jezdo,

    пошто је тема о активу жена затворена за даљна коментарисања, да те питам овдје (ипак је тема, колико-толико, више везана с питањем о „трећем блоку“ него она о ревизији пресуде и Бакиру) једно конкретно питање, да кро зњега мало уобличимо, приземљимо причу о „трећем блоку“, да видимо како она стоји: да ли би се ти залагао или би вподржао да се тај „трећи блок“ залаже за, рецимо, формирање министарства пољопривреде БиХ? Из саме РС било је идеја око тога, пар људи се излануло (Владимир Усорац, Крстан Симић), јер има оних који мисле да би једна адреса према Европи (кажу да ЕУ има само двије политике до краја усаглашене и јединствене: монетарну и пољопривредну), али и према самим пољопривредницима унутар БиХ (а не да су подјељени, једни добијају оволико за подстицаје, други онолико и сл) који су разбијени на минимално два дијела и, као такви, не представљају пријетњу политичарима и званичницима, за разлику од тога да су уједињени својим властитим интересом и да, када то прилике захтјевају, заједно, из свих крајева БиХ дођу пред једно министарство да им се нај..у стрине. Јер мислим да на оваквим, конкретним идејама, (бити за или против) можеш скицирати идеолошки профил тог „трећег блока“. Мислим, да ли сматраш да би таква једна ствар била нешто што превазилази подјеле међу људима у БиХ на којима политичари убиру поене и о(п)стају на власти, сукобе, националне приче, дакле неки конкретан потез (план) који би надишао међуетничке сукобе и повезао људе из оба ентитета, дао им заједнички циљ, удружио их – или не? Јер сигурно је да би те многи тада гледали као изајника Српске, српских интереса, унитаристу, продукт АмАмба, итд. И одмах би знао, на таквој једној идеји, да ли би у тај „трећи блок“ могао ући овај или онај (од оних које је Лазаревић некритички само набројао, набаца их к’о ништа…Иначе, поздрав Лазаревићу, мислим да би грађани РС-а барем имали зубе да је он побиједио, понудио је конкретну идеју, аферим). Јер ако би се ти, Јездо, залагао за такво нешто, одмах би ти отпали Стевандић, Д. Симић, можда Лазаревића, не знам…А могао би добити Милојевића, Усорца, не-знам-кога…

  2. Национално одговорна политика Републике Српске треба да се води на два фронта.
    Први:
    -политичко јединство партија, интелигенције и удружења грађана на заштити Дејтонског споразума, што значи, чврстом ставу на заштити виталног националног интереса српског народа, заштити права друга два народа, односно свих грађана Републике Српске
    Други:
    на стратешком развоју привреде, развоју прилагођеном преосталим природним ресурсима, територији и људском потенцијалу.

    Не смије после задњих догађаја више бити излета, нити треба озбиљно схватати људе који су залутали у политику.
    Нама је преостало да се ове године изборимо за трајно поштовање Републике Српске од стране Федерације и дијела међународне заједнице, или да се крене другим путем.

    Мислим да се хитно кроз јаке партије треба изградити нови ешалон одговорних, писмених и некомпромитованих људи, патриота-политичара који се разумију добро у садашње унутрашње односе у БиХ, људи које не може нико уцијенити, људи који познају уставну материју,карактерних људи који имају визију да на паметан начин сачувају и економски развију Републику Српску.

    Ништа се код паметних народа не дешава случајно, што би било другачије са српским народом?
    Показали су нам бошњаци неки дан у Вијећници како су сложни кад треба, сложише се ту и лијеви и десни и центар и вјерске вође и војни ратни команданти и ратни политичари.

    Показаше нам како се ради кад треба, тиме ако Бог да отворише очи и последњем политичком слијепцу и политиканту у српском народу.

    Да останем на теми поста, свакако да подржавам сарадњу владе Републике Српске и Федерације, тако и треба да буде, оно што се они договоре треба да се проведе у обије Републике, или на нивоу савјета министара и парламентарне скупштине, уз јасне инструкције шта треба урадити да се договорено проведе.

Оставите одговор