Прекинута сједница Предсједништва БиХ

Бакир Изетбеговић и Младен Иванић одржаће данас одвојене конференције за медије, преноси ТВ1

четвртак, фебруар 23, 2017 / 13:27

Бакир Изетбеговић и Младен Иванић одржаће данас одвојене конференције за медије, преноси ТВ1

Младен Иванић заказао је за данас ванредну сједницу Предсједништва БиХ о подношењу захтјева за ревизију пресуде Међународном суду правде у Хагу у случају БиХ против Србије

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио је да се неће одазвати уколико Иванић не дефинише сједницу "на прави начин". Изетбеговић је дошао, али је убрзо након тога сједница прекинута.

Младен Иванић ће данас у 14 часова одржати конференцију за медије. Изетбеговић ће се данас такође обратити новинарима и то у 14:45.



0 КОМЕНТАРА

  1. Да политика није за свакога показује Говедарица следећом изјавом:

    „Nije dobro to što je uradio gospodin Izetbegović (napustio sjednicu Predsjedništva BiH), ali primjećujem da je nešto slično uradio i gospodin Čović, pomalo iz neobjašnjivih razloga“, rekao je Govedarica.

    http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Upitna-parlamentarna-vecina/414542

    Невјероватан је и неодговоран овај цинизам на рачун Драгана Ћовића.

    Поред тога што је без разлога покушао ставити Човића и Изетбеговића у исту раван када је ревизија у питању, очито је да Говедарица не схвата шта је Иванић мислио када је рекао да је данас много ризиковао јер се могло десити да његов приједлог на данашњој сједници да се гласа да ли ће се ићи на ревизију или не, зависи само од воље Драгана Човића.

    Да је Драган Човић по овом питању исти као Изетбеговић, како сугерише Говедарица, Човић би данас био за ревизију, Изетбеговић не би напустио сједницу него би резултатом 2:1 ревизија добила институционалну подршку.

    Мислим да је овај Говедарчин цинизам на рачун Човића најбољи показатељ да такве политичке будалетине не смију водити српску политику.

    Ја се Драгану Човићу у име српског народа захваљујем на принципијелном ставу.

  2. Ove dr..adzije u Predsjednistvu u pozadini imaju copor savjetnika (pa i pravnih), koji primaju debele plate, a nisu u stanju ovim tokmacima da objasne (pravno) kako funkcionise jedno Predsjednistvo. Sta snaci sazvati jednu sjednicu, kako se donose odluke, koje su odluke validne, kako se utvrdjuje dnevni red, ko utvrdjuje (predlaze) dnevni red, sta znaci doci pa napustiti sjednicu, itd. Itd. Pa ljudi moji to je abeceda u pravu. Ovako, mi imamo utisak (oni koji ne razumiju pravo) da su svi oni u pravu i niko nije u pravu. Predsjednistvo nam je k’o obicno sijelo. Dosla Mara, sijelo moze da pocne, nema Petre, moramo je sacekati, Zumra uganula nogu, nema ko da igra. Mi smo (oni su) od drzave i institucija napravili sprdnju. Sad nam i Covic ispade heroj, jer je i on ustao i otisao. Da se solidarise sa Petrom, a ne zamjera Zumri. Koje smo mi neznalice. Zato nas ovi i vuku za noc i decenijama prodaju kugle pod bubrege. Samo polako, stize pokret Prva (borbena) Linija. Ideju sa nazivom Treci Blok su nam vec ukrali.

Оставите одговор