Одгођена сједница Савјета министара – криза на помолу

Одгођена је за данас најављена сједница Савјета министара БиХ, сазнаје Кликс.

уторак, фебруар 21, 2017 / 14:11

Одгођена је за данас најављена сједница Савјета министара БиХ, сазнаје Кликс.

Предсједници политичких странака из Републике Српске који чине парламентарну већину на државном нивоу јуче су упозорили на могући крај политичке коалиције.

Разлог томе је одлука да се крене у поступак ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије за агресију и геноцид.

Из Савеза за промјене упозорили су да ће Изетбеговић бити главни кривац за новонасталу ситуацију те да од тренутка предаје апликације у Парламентарној скупштини БиХ не постоји парламентарна већина.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је Срни да на захтјев министара из Републике Српске данас неће бити одржана редовна сједница Савјета министара БиХ.

“Ми, Срби представници у Савјету министара БиХ, не желимо да учествујемо у раду ове институције док не буде разријешен статус у вези са ревизијом пресуде у предмету против Србије пред Међународним судом правде у Хагу”, истиче Мектић.

Он је навео да треба видјети како ће се даље одвијати ситуација и да ли ће на захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића бити одржана ванредна сједница Предсједништва БиХ у вези са ревизијом пресуде.

Из Кабинета предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића Срни је речено да они немају информацију да је данашња сједница Савјета министара одгођена.

“Мислим да је сједница одгођена зато што се чека расплет ситуације око ревизије, барем ја тако мислим”, кратко је за Н1 казао Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа, је такође потрврдио сједница ипак неће бити одржана.

“Сједница Савјета министара одгођена је и требала би бити одржана у уторак. Данас ће бити одржана хитна телефонска сједница на којој ће се разматрати питања која су везана роковима”, за Н1 рекао је Шаровић.

Заједнички смо се договорили Звиздић, Беванда и ја да редовну сједницу Савјета министара БиХ помјеримо за наредну седмицу, рекао је Мирко Шаровић министар спољне трговине и економских односа.

Савјет министара БиХ на данашњој сједници требало је разматрати Информацију о активностима на припреми оквирних смјерница за успоставу и развој пољопривредног информацијског система у БиХ те Анализу имплементације развоја закона о пољопривреди, исхрани и руралном развоју БиХ, које је припремило Министарство спољне трговине и економских односа.

Пред министрима се требао наћи и нацрти основа за приступање БиХ међународним конвенцијама о теретним линијама и о мјерењу тонаже бродова из 1969. године те Конвенција о међународним правилима за спречавање судара на мору.

На дневном реду била је и Информација о активностима на успостави и развоју система идентификације земљишних парцела те Информација о реализацији вишегодишњег капиталног пројекта “Изградња главног сједишта Службе за послове са странцима и Теренског центра Сарајево”.

Такође, министри су требали бити упознати о имплементацији Комуникацијске стратегије за информирање јавности о процесу приступања БиХ Европској унији и о реализацији обука у подручју европских интеграција, а информације о томе припремила је Дирекција за европске интеграције.



0 КОМЕНТАРА

  1. Није ово нимало добро.
    Знам ја да ће се после подношења нелегитимне апликације, најдаље за мјесец, окренути прича на другу страну.
    Поново ће у функцији бити савјет министара-телефонски, више тајно, мало ће се више затезати око парламентарне скупштине БиХ, вјероватно до краја априла поново ће почети засједати са садашњом скупштинском већином.
    Онда ће почети препуцавање наших ко је поново издао?
    Зна се редослед, биће засједање НСРС идуће седмице,, позваће се на јединство, донијети нека декларација-закључак.
    Неки ће као што то раде годинама, позивати на САБОРНОСТ и ВЛАДУ НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА.
    Додик сам у обраћању Скупштини и преко медија ће позвати на јединство, на то ће се позвати и други на засједању НСРС.
    Касније ће се развити ситуација о којој причам.
    Сви ће хтјети да профитирају политички на свом родољубљу и исказаном јединству, али многим неће одговарати то јединство због опстанака њихових партија и личних интереса,неким нашим неће одговарати то јединство због њихових ментора, као што неће ни менторима који су Алијином сину дали зелено свјетло.
    Све већ виђено.
    Оно због чега треба баш бринути је састав екипе окупљене око Бакира у вијећници, ту су били сви који су започели рат осим рахметли бабе-предсједника Алије и његовог сатрапа Омера Бехмена, чак и тзв.корисни идиоти, Срби попут Лазовића и осталих.
    Сви редом сад Бакира зову предсједниче, чак и они из ругих муслиманских партија.

    Бакир је дозволу за ревизију добио од најјачих, наравно са циљем да се минира читава година, а мислим, најдаље догодине и мир у БиХ, па и региону.
    Добро треба да размисле наши политичари, мислите и ви народе о томе, прољећа 2018 се треба чувати, ако не и овог?

    Бакир нема више право бити члан предсједништва, у то доба ће му тећи последњи мандат предсједавајућег предсједништва.
    Неће он са својим фундаменталистима дозволити да неко други буде умјесто њега, смио бих се кладити.
    У осталом, лако му је кад има иза себе оне који су још увијек јако моћни,оне који су изазавали сукоб ислама и хришћанства, оне који су му бабу помогли да започне рат, а који су сад против могућег новог договора великихМ сила, па им сукоб на Балкану јако одговара.
    Све је исто као 1992 године, искористи то тада Алија па оста предсједник, умјесто члан предсједништва до краја рата, док су му покриће били корисни српски идиоти, Пејановић, Лазовић, Мијатовићка и други.
    Ово ја пишем због наших политичара,због Цркве, због српске интелигенције, због могуће заблуде, или пропуста Србије на европском путу, због?
    Молим ти се Боже да је ово што сам написао плод мисли забринутог српског срца, услиши Боже моју молитву и не дај душманима да нам докажу, да сам данас ово упозоравајући, у будућем времену био у праву.

  2. апостроф
    „Додик сам у обраћању Скупштини и преко медија ће позвати на јединство, на то ће се позвати и други на засједању НСРС.
    Касније ће се развити ситуација о којој причам“.
    ………………………….
    вруће,вруће, вруће…, 🙂

Оставите одговор