Николић одустао, дилема још парламентарни избори

Актуелни предсједник Србије Томислав Николић је изјавио да је одустао од кандидатуре. Пре тога, Николић и Вучић су се састали.

уторак, фебруар 21, 2017 / 13:12

Актуелни предсједник Србије Томислав Николић је изјавио да је одустао од кандидатуре. Пре тога, Николић и Вучић су се састали.

"Договорили смо се да и даље заједно водимо државу. О функцијама ћемо после победе на изборима. Наставићемо да заједно подижемо Србију са колена. Александар ће бити кандидат за председника", рекао је за Курир.

Прије тога предсједник је разговарао са премијером. У заједничком саопштењу о изборима стоје двије реченице: Председник Николић и премијер Вучић разговарали су о предстојећим председничким изборима у Србији. Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности.

О функцијама и опцијама раније данас није желио да говори ни Вучић.

"За мене не постоје никакве опције, за мене политика није трговина и није никада била и никада неће бити. О Томиславу Николићу мислим све најбоље, веома га поштујем, али ја нисам трговац да нешто продајем и купујем", рекао је Вучић.

Ова седмица требало би да да одговор на још једно питање – да ли ће осим предсједника Грађани Србије поново бирати републичке посланике.

Док предсједница Скупштине тврди да одлука о ванредним парламентарним изборима зависи од мишљења и власти и опозиције и грађана – чак ни сви који су у власти не вјерују да могу пресудно да утичи на такву одлуку.

"Није моја која се мери већ ће се питати пре свега и ценити став Српске напредне странке. Али и даље понављам, мислим да нам варедни парламентарни избори у овом моменту нису потребни, зато што постоји скупштинска већина која даје подршку актуелној Влади", каже министар Расим Љајић.

Ако поново будеу бирали посланике, биће то четврти парламентарни избори у пет година у Србији.



Оставите одговор