Ко напада Марка Павића, и коме се он жали?

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић обратио се јавности отвореним писмом, којим упозорава на, како каже, страшне притиске којима је у посљедње вријеме изложен, као и лажним изјавама и пријетњама с циљем његове дискредитације.

уторак, фебруар 21, 2017 / 14:05

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић обратио се јавности отвореним писмом, којим упозорава на, како каже, страшне притиске којима је у посљедње вријеме изложен, као и лажним изјавама и пријетњама с циљем његове дискредитације.

– Разлог овог притиска јесте идеја да се Зотов и њему слични дочепају имовине Рудника жељезне руде Љубија. Иако нисам члан ни једног органа који доноси одлуке о овом предмету, присиљен сам да трпим нападе и требао бих на свом огњишту и у својој земљи да се пазим неког Зотова, зато што имам свој став и своје мишљење. Ако је фирма коју он представља (а каже да је то Израели Инвестмент Груп), иста као он – онда је све јасно – написао је Павић.

Предсједник ДНС-а је, наводећи да његово мишљење дијеле и десетине хиљада Приједорчана, затражио од надлежних органа да предузму радње које су потребне и које ће спријечити његово узнемиравање.

"Зотов и њему слични" се односи на директора компаније "Израели Инвестмент Груп" Еугена Зотова, који настоји купити 65 одсто државног капитала у Руднику жељезне руде Љубија.

"Израели Инвестмент Груп" има сједиште у Бањој Луци и то у бизнис центру "Интегра" Слободана Станковића, бизнисмена блиског Милораду Додику, а сувласници компаније су Ариела Естер Ливне, кћерка Ариа Ливнеа, савјетника Милорада Додика и шефа представништва републике Српске у Израелу, и Бошко Шушњар, власник фирме "Еко Бел" из Лакташа.

Власници компаније "Израели Инвестмент Гроуп" Бања Лука су фирме "Израели Инвестмент Груп – Оверсиз Инц" са офшор острва Комонвелт Доминика, "Топгрин" д.о.о. Лакташи и предузеће "Лави" д.о.о. Бања Лука. Власници фирме регистроване за узгој поврћа, диња и лубеница "Топгреен" Лакташи су Ариела Естхер Ливне и Бошко Шушњар, технички директор фирме “Еко Бел” Лакташи која је у власништву његовог оца Владимира Шушњара.

Власник фирме "Лави" је Еуген Зотов, који уједно обавља дужност директора компаније "Израели Инвестмент Груп".

Иначе, компанија "Еко Бел" из Лакташа је добила три кредита Инвестиционо-развојне банке, укупне вриједности 3,4 милиона КМ, а Влада Српске јој врло радо уступа уносне послове дезинфекције, дезинсекције и дератизације у јавним институцијама.

Интерес за куповину рудника Љубија лежи у процијењених 30 милиона тона руде, вриједне неколико стотина милиона евра. Продаји државног удјела компанији "Израели Инвестмент Груп" успротивио се Додиков коалициони партнер Марко Павић, што је и довело до ситуације која је резултирала његовим отвореним писмом. Поред израелске компаније, за куповину Љубије је заинтересирана и компанија АрцелорМиттал.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор