Амабасадорка у Хагу игнорисала писмо Игора Црнадка

Бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић наредио је амбасадорки БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић да не прослиједи писмо које је шеф дипломатије Игор Црнадак упутио МСП правде, јавља Тањуг.

субота, фебруар 18, 2017 / 19:26

Бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић наредио је амбасадорки БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић да не прослиједи писмо које је шеф дипломатије Игор Црнадак упутио МСП правде, јавља Тањуг.

 У писму Црнадак истиче да је Изетбеговићева одлука о покретању ревизије пресуде против Србије донијета изван институција БиХ и да због тога није правоснажна.

Црнадак је потврдио ову информацију, наводећи да ће тим поводом сутра одржати конференцију за новинаре послије разговора са чланом председништва Младеном Иванићем.

"Тачна је информација, али до сутра не бих коментарисао, јер је ово врло озбиљна ствар", казао је Црнадак за Н1.

"Главна тема конференције за новинаре ће бити однос амбасадорке у Хагу. Ако се буде наставило са нападом на институције, са паралелизмом и приватизацијом институција – онда нас то уводи у још већи проблем него што имамо данас", казао је Црнадак, додајући да ће сутра "многе ствари бити јасније".

АТВ је оцијенила да овакав дипломатски скандал до сада није забележен у дипломатији БиХ, јер је Чолаковић одбила задатак министра Црнатка да уручи обавјештење Суду правде у Хагу.

Црнадак је ипак успио да достави писмо Међународном суду правде у Хагу другим каналима.

У писму Црнадак обавјештава суд да је Изетбеговићева одлука донијета изван институција БиХ и да због тога није правоснажна.

У Бањалуци ће сутра бити одржан састанак предсједавајућег Предсједништва Младена Иванића и министра спољних послова БиХ Игора Црнатка.

У понедјељак ће услиједити и састанак лидера странака Савеза за промјене са представницима заједничких институција БиХ из Републике Српске, након којег ће бити заузет став о најновијем потезу Бакира Изетбеговића.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Blic++++,21.02.2017. 08:29:41

  “Što ne opozovu ambasadorku??????“

  То није у његовој надлежности! Смјена и именовање амбасадора је у надлежности Предсједништва БиХ.

  Не могу пропустити прилику да похвалим Иванића и Црнадка за потезе које вуку.

  А СДС припустио Мехтића микрофону!? Срамота за СДС.

 2. Blic++++,21.02.2017. 08:29:41

  “Što ne opozovu ambasadorku??????“

  То није у његовој надлежности! Смјена и именовање амбасадора је у надлежности Предсједништва БиХ.

  Не могу пропустити прилику да похвалим Иванића и Црнадка за потезе које вуку.

  А СДС припустио Мехтића микрофону!? Срамота за СДС.

 3. Реуфе, могао ј Др Аган развалити СНСД много боље да је на вријеме рекао да је референдум глупост, као што сам ја урадио.

  Он не само да накнадном памећу о томе прича него је за то изабрао моменат када Бакиру треба потврда са српске стране да он није једини који дјелује вануставно. Ако му тај аргумент да министар из СДС-а, шта му треба боље?

  Што се тиче псовки ти си једини на порталу којем нећу по том питању узвратити.

 4. Potpuno se slazem da PDP vuce odlicne i za mene iznenadjujuce poteze.Kao sto smo svi ovdje i pisali prije da ce ovom sirokom koalicijom opozicije jedini profitirati PDP to se i obistinilo i svaka im cast jer svako slabljenje SDS pokreta je dobra stvara za Srbe.
  Sto se ti Mektica i njegovih budalastina od izjava je samo pocetak kraja njegovog mandata jer jedna ovakva seljacina ne zasluzuje da vodi ministarstvo bezbjednosti.

 5. Да политика није за свакога показује Говедарица следећом изјавом:

  „Nije dobro to što je uradio gospodin Izetbegović (napustio sjednicu Predsjedništva BiH), ali primjećujem da je nešto slično uradio i gospodin Čović, pomalo iz neobjašnjivih razloga“, rekao je Govedarica.

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Upitna-parlamentarna-vecina/414542

  Невјероватан је и неодговоран овај цинизам на рачун Драгана Ћовића.

  Поред тога што је без разлога покушао ставити Човића и Изетбеговића у исту раван када је ревизија у питању, очито је да Говедарица не схвата шта је Иванић мислио када је рекао да је данас много ризиковао јер се могло десити да његов приједлог на данашњој сједници да се гласа да ли ће се ићи на ревизију или не, зависи само од воље Драгана Човића.

  Да је Драган Човић по овом питању исти као Изетбеговић, како сугерише Говедарица, Човић би данас био за ревизију, Изетбеговић не би напустио сједницу него би резултатом 2:1 ревизија добила институционалну подршку.

  Мислим да је овај Говедарчин цинизам на рачун Човића најбољи показатељ да такве политичке будалетине не смију водити српску политику.

  Ја се Драгану Човићу у име српског народа захваљујем на принципијелном ставу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *