Русија отплату дуга СССР завршава траншом за БиХ

Русија ће завршити отплату спољног дуга бившег Совјетског Савеза прије краја ове године, пише лист „Известија“, позивајући се на Министарство финансија Русије.

петак, фебруар 17, 2017 / 10:52

Русија ће завршити отплату спољног дуга бившег Совјетског Савеза прије краја ове године, пише лист „Известија“, позивајући се на Министарство финансија Русије.

 Посљедња транша биће исплаћена Босни и Херцеговини до краја 2017. године, објавио је тај лист, а преноси Спутњик.

Русија је 2015. године платила више од 415 милиона долара Кини, од којих је већи дио био совјетски спољни дуг. Вњешекономбанк је саопштила да је у потпуности исплатила совјетски дуг према Кини на захтјев Министарства финансија.

Владин извор је за "Известија" рекао да би исплата БиХ могла да буде закључена прије љета.

Министарство финансија је прошле недјеље информисало јавност о измирењу 60,6 милиона долара совјетског дуга према Македонији и саопштило је да је једини заостали дуг из совјетске ере остао према БиХ0 КОМЕНТАРА

 1. Znači pušiona!
  ‘Oće to tako da se desi kad umišljeni trećerazredni državnik vuče za nos najmoćnijeg državnika svijeta u predizborne svrhe… B-)
  Joj, Dodo oči naše lijepe, da te nema trebalo bi te izmisliti 😀

 2. Комунисто,

  опет ћорак!

  Није проблем у Додику него у Шаровићу.
  Додик је тражио да трећина тог износа иде у буџет РС, двије трећине у буџет ФБиХ, а Шаровић да то иде на буџет заједничких органа.

  http://iskra.co/republika-srpska/vlada-srpske-sarovic-doveo-u-zabludu-vladu-ruske-federacije/

  За коју опцију си ти?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *