Одгођена сједница ПС БиХ, Срби нису дошли

Српски посланици испунили су обећање и нису се појавили на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, што је довело до њеног одгађања за 7. март.

четвртак, фебруар 16, 2017 / 11:39

Српски посланици испунили су обећање и нису се појавили на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, што је довело до њеног одгађања за 7. март.

Предсједавајући Шефик Џаферовић (СДА) констатовао је само да постоји кворум за рад, али да нема ентитетске већине из Републике Српске, која је потребна за одлучивање.

У договору са замјеницом Борјаном Кришто из ХДЗ БиХ, Џаферовић је дао паузу од сат времена, те сазвао сједницу проширеног колегијума, на којој су, осим њега и Кришто, учествовали и шефови посланичких клубова.

Као што је познато, посланички клубови Савеза за промјене и СНСД јуче су најавили да неће учествовати у раду парламента, јер је одбијен захтјев српске стране за одлагање сједнице док се не ријеши питање најављене ревизије тужбе БиХ против Србије, на којој инсистира бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

За разлику од њих, сједницу Представничког дома не бојкотују представници РС у Савјету министара БиХ. Наиме, предсједавајући Џаферовић је рекао да сједници присуствује Предраг Јовић (СДС), замјеник министра за људска права БиХ.



0 КОМЕНТАРА

  1. Сигурно су многи примјетили да се званична Србија не узбуђује много око ревизије тужбе.
    Међу Бошњацима има много паметних који знају следеће:

    1. Нема нових доказа старијих од 6 мјесеци.

    Сама јуечрашња изјава присутних сећијаша у Вијећници да је правно тим 10 година вриједно скупљао доказе је најбоља потврда о каквим будалашима се ради.

    2. Ревизија пресуде не значи да само Бошњаци имају право приносити нове доказе. Доказе за ревизију има право доставити и Србија како би суд ревидовао пресуду за Сребреницу

    3. Србија као своје доказе може тражити есхумацију најмање 504 гробнице у Сребреници за које има поуздане информације да се на нишанима налазе имена особа које су и данас живе.

    4. Србија ће у ревизији навести да се покретање тужбе десило 1993. године, а да се Сребреница десила 1995.године.

    Овом тужбом се могу покрити догађаји до дана подношења тужбе, а за остале треба нова тужба.

    5. Зато ће суд елегантно прогласити да Сакиб Софтић није надлежан како би се избјегло све ово горе набројано, а онда сећијаши нека објасне шта су са овим хтјели постићи

  2. Нисам баш сигуран да ће се тужба одбацити, прије сам склон мишљењу да је Изетбеговић добио миг да ревизију покрене како би се Србија могла уцјењивати сљедећих година.
    Ништа, ама баш ништа се не ради случајно што се тиче БиХ, Србије и Косова, Црне Горе и Македоније, све је математички срачунато и проводи се већ 25 година.

    Дај Боже да се варам.

Оставите одговор