Једногласно: Вучић кандидат СНС за предсједника Србије

Вучић, једногласно – одлука је Предсједништва СНС, а главни одбор странке у петак би требало да потврди његову кандидатуру за предсједника Србије.

уторак, фебруар 14, 2017 / 19:56

Вучић, једногласно – одлука је Предсједништва СНС, а главни одбор странке у петак би требало да потврди његову кандидатуру за предсједника Србије.

Предсједништво је одлуку о кандидатури лидера странке, Александра Вучића, донијело вечерас једногласно и обавезало га да настави разговоре са актуелним предсједником Републике и да покуша да обезбиједи пуно државно јединство:

„Председник Српске напредне странке Александар Вучић обавезује се да у најбољој вери настави разговоре са садашњим председником Републике, Томиславом Николићем, и покуша да обезбеди пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији, у намери да се Србија одбрани од снага прошлости и обезбеди њен даљи напредак”, наведено је у саопштењу, преноси Танјуг.

Такође се додаје да је предсједник СНС дужан да разговара са свим партнерима Српске напредне странке и покуша да обезбиједи широку народну подршку за побједу на предстојећим изборима.

Потпредсједник Владе Србије и предсједник СПС Ивица Дачић поздравио је вечерас одлуку Председништва СНС да Александар Вучић буде заједнички кандидат за предсједника Србије.

„Та одлука је најбоља за Србију, једина рационална и логична”, рекао је Дачић за Танјуг.

„Његовом победом као заједничког кандидата гарантује се политичка стабилност Србије у наредном периоду”, истакао је Дачић.

Он је додао да је тим поводом за сутра заказао сједницу Председниства СПС-а, а за суботу и сједницу Главног одбора.



Оставите одговор