Норвешка финансира истраживање о томе да ли би Срби ратовали за Косово…

Велика већина грађана Србије сматра да не би било оправдано ући у оружаних сукоб да би Косово и Метохија остали у саставу Србије. То показује истраживање Београдског центра за безбедносну политику.

понедељак, фебруар 13, 2017 / 10:18

Велика већина грађана Србије сматра да не би било оправдано ући у оружаних сукоб да би Косово и Метохија остали у саставу Србије. То показује истраживање Београдског центра за безбедносну политику.

Осим што је у питању један у низу меких напада на српске националне интересе, требамо заборавити ваљда да новине које ово објављују јесу у власништву Нијемаца, а истраживање финансира Норвешка. Дакле, сензибилирати јавно мнење против оружаног отпора одузимању територије једне суверене земље, али они могу своје војне снаге држати на истом том Косову и Метохији. У преводу:

Они могу ратовати за Косово, Србима то не смије ни пасти на памет.

Ево шта пише даље:

Да не би требало ићи у рат због КиМ сматра 73 одсто анкетираних, 17 одсто "не зна" а 10 одсто сматра да би требало.

Према истраживању, које ће бити представљено данас, ни већина гласача десничарских странка попут СРС и Двери не би била спремна да се лати оружја због јужне српске покрајине, пише "Блиц".

Најратоборнији су млади од 18 до 29 година од којих би 15 одсто ишло у рат због Косова, показује истраживање које је урађено уз подршку Министарства спољних послова Норвешке у периоду од 26. децембра до 14. јануара на узорку од 1.403 пунолетних становника Србије.

Када је реч о припадницима странака, 70,6 испитаника из СНС сматра да није оправдано ући у оружани сукоб како би КиМ остао у саставу Србије, код ДС је тај проценат 86,5 одсто, а овакав став има и 70,2 одсто испитаника ис коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

За Косово не би ратовало 57,5 одсто испитаника из Двери, 87 одсто из ЛДП, СДС и ЛСВ као ни 50 одсто из СРС.

Највећи проценат негативних одговора на ово питање дали су испитаници из ДЈБ – чак 96 одсто. 0 КОМЕНТАРА

  1. Глупи Норвежани, што не дођосте да анкетирате СНСД’-овце. Нема срба у Србији. Прави Срби су сконцентрисани међу СНСД-овцима. Кипте од јуришника да крену у бој на Косово, чекају само миг свог шефа да их поведе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *