Први пут у историји: Троструко двоцифрен учинак без поена

Крило Голден Стејт Вориорса Дрејмонд Грин ушао је у историју НБА лиге као први играч који је остварио трипл-дабл без двоцифреног броја поена.

субота, фебруар 11, 2017 / 12:23

Крило Голден Стејт Вориорса Дрејмонд Грин ушао је у историју НБА лиге као први играч који је остварио трипл-дабл без двоцифреног броја поена.

Грин је у побједи Вориорса над Мемфис Гризлисима 122:107 постигао свега четири поена (2/6 из игре), али је имао 12 скокова, те по десет асистенција у украдених лопти, уз пет блокада.

Тако је Грин "украо" славу саиграчу Клеју Томпсону који је предводио "ратнике" са 36 поена убацивши осам тројки, а пратили су га Кевин Дурент са 24 и Андре Игудала са 22 поена.

Да је постигао један поен више, остварио би такође риједак Хај фајв учинак, који свједочи о свестраности игре, јер се у пет различитих категорија биљежи учинак 5. Такође, са 10 поена, Грин би постигао Квадрапл дабл, (двоцифрен у 4 категорије) што је успјело 4 играча у историји (Олајџувон је то остварио два пута).

Вориорси имају скор 18-0 када Грин остварио трипл-дабл, што је статистички најбољи низ једног играча у историји НБА лиге. Он је први од 1973. када су почеле да се броје украдене лопте и блокаде који је на једном мечу имао најмање десет украдених и пет "рампи".
Колики је имао утицај на овај меч показује чињеница да су Вориорси надиграли Гризлисе 26 разлике с њим на паркету, а да су били у заостатку 11 поена док Грин није играо.

Разлика је прије свега у одбрани, Вориорси су шутирали 35 одсто са Грином, а изгубили 20 одсто лопти без њега. Гризлиси су шутирали 38% када је Грин у рекету, а 70% када је на клупи.

Најефикаснији у редовима Гризлиса био је Мајк Конли са 20 поена и девет асистенција, по 17 су додали Марк Гасол (7ас, 6ск) и Зек Рендолф који је имао 13 скокова, док је 15 убацио Тони Ален уз девет ухваћених лопти.

Вориорси предводе НБА лигу са скором 45-8, док су Гризлиси шести на Западу са 33-23.



Оставите одговор