Нада Тешановић под истрагом због падобранског првенства

Полиција истражује пословање бившег министра породице, омладине и спорта Наде Тешановић и бившег помоћника министра Горана Раце – потврђено је АТВ-у у МУП-у Српске.

четвртак, фебруар 9, 2017 / 08:19

Полиција истражује пословање бившег министра породице, омладине и спорта Наде Тешановић и бившег помоћника министра Горана Раце – потврђено је АТВ-у у МУП-у Српске.

Под лупом крим полиције је Свјетско првенство у падобранству организовано у Бањој Луци прије више од двије године. Истрага је отворена по налогу Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала “због постојања основа сумње да су починили кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења из члана 347. Кривичног закона Републике Српске, а због наводних незаконитих поступака и опструкција приликом организовања Свјетског падобранског првенства 2014. године у Бањој Луци”, наводе у Посебном одјељењу.

У полицији не откривају детаље, само да је у току провјера изузете документације. И то директно из Владе Српске, из бивше канцеларије Наде Тешановић, одакле је крим полиција изузузимала папирологију прије пет дана. Након истраге, у полицији кажу да ће написати извјештај и прослиједити га тужиоцима који ће донијети одлуку о евентуалном подизању оптужнице.

“Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Бања Лука, поступају по захтјеву надлежног тужилашта из Бања Луке, те врше неопходне провјере и анализу потребне документације. Истрага у овом случају је још увјек у току”, истичу у ЦЈБ Бања Лука.

Како незванично сазнајемо, сумња се у злоупотребу документације а наводно се истражује и новац који је Влада додијелила Ваздухопловном савезу за организовање Свјетског првенства. Нада Тешановић, сад на функцији предсједавајуће Вијећа народа Републике Српске, каже да се не боји истраге.

“Сигурна сам да нема ту никакве грешке. Ако је у питању Свјетско првенство у падобранству то је активност која је била од посебног значаја за Републику и активност која је проглашена за најбољи догађај те године. Што се тиче нас у Министарству, ми смо им мала средства дали за тако велику манифестацију – 30 хиљада и они су то нама све до динара, односно марке, оправдали”, рекла је Нада Тешановић, бивши министар породице, омладине и спорта у Влади Српске.

Помоћник Тешановићеве у министарству Горан Раца, чије пословање полиција такође истражује, није се јављао на наше позиве. Интересантно је да га је Влада Српске својевремено суспендовала након што је у два наврата злоупотребио меморандум Министарства. Бањолучком начелнику Одјељења за инспекцијске послове послао је 2012. године приватне дописе у чијем је потпису била његова супруга Бојана Раца, која уопште није радила у том министарству.



0 КОМЕНТАРА

  1. Овим је власт јасно показала народу да нико није недодирљив, да се удара на најјаче, саме капиталце корупције, каква је Нада Тешановић, мастермајнд зла и корупције у РС-у, особа која вуче конце из сјене…Када се кренуло од саме главе, јасно је да ни ситније рибе неће моћи да се сакрију, готово је…

  2. ухапсите Наду, ухапсите Наду….,срам је било…да она сврће наше милионе са некаквим падобранцима….,

    ми смо погасили читав један бањалучки спорт, жртвовали га..,боримо се к’о лавови само да би одржали један бисер српски клуб И(гор)ГО(рица)..КЕЈУ…,знаш ли ти Надо како је на вакој скупоћи обезбедити 6 милиона евради да би се одржала једна оваква величина…,

    http://www.youtube.com/watch?v=1SlP-Tt4zS8

    „сутра ујутру ћу вам јебати мајку, јебаћу вам матер у 10 сати“…,(звучи познато)
    http://www.youtube.com/watch?v=Oc8PJg_O73E

    Какав газда, такав и клуб, какав председник и власт,таква и држава…,и онда му дође сасвим нормално да је сви доживљавају као плијен и краву музару…,
    Тета Надо, ниш’се ти не секирај!

Оставите одговор