Додик позвао српске странке да напусте БиХ институције

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је данас све српске странке у БиХ, које су у коалицији са Странком демократске акције Бакира Изетбеговића, да без одлагања напусте заједничке институције БиХ, а најкасније до истека рока предвиђеног за могућност обнове поступка против Србије.

четвртак, фебруар 9, 2017 / 14:51

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је данас све српске странке у БиХ, које су у коалицији са Странком демократске акције Бакира Изетбеговића, да без одлагања напусте заједничке институције БиХ, а најкасније до истека рока предвиђеног за могућност обнове поступка против Србије.

Додик је поручио да СДС, ПДП и НДП не треба да чекају да бошњачки политички врх донесе одлуку о покретању нелегитимне тужбе против Србије.

„Уколико Изетбеговић остане при свом ставу и подржи ревизију поступка против Србије, позивам СДС, ПДП и НДП да трајно напусте заједничке институције БиХ, што ће учинити и представници СНСД. Мислим да оклијевање странака такозваног Савеза за промјене охрабрује самог Изетбеговића у овом, по регионалну стабилност, рискантном и потпуно непотребном потезу”, упозорио је предсједник Рерпублике Српске.

Додик је оцијенио да ревизија тужбе против Србије, коју најављује Изетбеговић, апсолутно неприхватљива и погубна по будуће односе у самој БиХ, али и у региону.

„БиХ ни у првом поступку, који, такође, није био легитиман, није имала релевантне доказе против Србије, тако да апсолутно не вјерујем да је у међувремену дошло до било каквих ‘нових’ доказа. Али, ово што је наумио бошњачки члан Предсједништва је јак доказ да они којима су ‘уста пуна’ БиХ упорно и систематично раде управо на њеном рушењу, или бар на покушају истјеривања свих немуслимана из БиХ”, истакао је Додик.

 СДА: Претјерујете

Странка демократске акције (СДА) бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића саопштила је да је запрепаштена, како кажу, жестином реакције странака из РС на најаву подношења захтјева за ревизију пресуде Међународног суда у Хагу по тужби БиХ против Србије.

У саопштењу се наводи да посебно изненађује агресивност реакција према тој странци и њеном предсједнику.

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Нажалост ова прича, СНСД-Милорад Додик=Република Српска, пролази у народу. И то првенствено због режимског РТРС система. Волио бих да је Додик прво рекао шта су то они предузели у периоду 2006-2014 када су имали апсолутну власт на свим нивоима у РС.
  Наставља се то СНСД-еовско ЛИЦЕМЈЕРСТВО у милион нијанси.

 2. Наставља се то СНСД-еовско ЛИЦЕМЈЕРСТВО у милион нијанси..
  И то првенствено због режимског РТРС система.

  Mislim da to nije iskljucivi uzrok.
  Intelektualni nivo prosjecnog gradjanina je do te mjere degradiran a tkz. intelektualna elita je reducirala svoj angazman na trazenje dodatnih beneficija u „hvaljenju carevih novih haljina“ u drustvu u kome vecina jedva prezivljava .
  Predugo traje ovo ispiranje mozga sa “ strasnim scenarijima “ ako se skrene sa puta koji je zacrtao „najveci sin naseg naroda“….

 3. Petrojko,10.02.2017. 08:16:46

  “Волио бих да је Додик прво рекао шта су то они предузели у периоду 2006-2014 када су имали апсолутну власт на свим нивоима у РС.“

  На примјер, 2007.године је Лајчак био донио одлуку о измјени начина ентиттетског гласања што га је готово укинуло. Никола Шпирић, као предсједавајући Савјета министара је поднио оставку и све док Лајчак није повукао одлуку он се није вратио на то мјесто.

  Зато не серите и не изврћите!

  Не тражи Додик да они скроз напусте функције, него да их напусте до остека рока за подношење захтјева за ревизију пресуде.

  Ствар је јасна.
  Ако не буде захтјева они се враћају на функције, а ако буде захтјева, шта онда??? Одговори паметњаковићу!

 4. Обрати пажњу да сам написао ако буде ЗАХТЈЕВА, а не ревизије пресуде.

  Из повјерљивих извора знам да су наумили да се оглуше о захтјев, па ће рећи да ће сачекати дам суд одлучи о захтјеву, па ако буде ревизије тек ће онда изаћи из институција, надајући се да ће се до разнатрања захтјева десити неко чудо које ће им уклонити Додика са пута.

 5. Нема теорије да не буде захтјева.
  Зна се шта ће са њом у суду бити, али то није битно Изебеговићу.
  Ништа ново, лако је сконтати да је од заштитника поново добио зелено свјетло.
  Како ће се наши у Сарајеву поставити после видјећемо, да неће ништа подузети прије рока, осим на жалост узалудног противљења Иванића и изјава осталих да је то незаконито и да продубљује кризу, то је очигледно.
  Мора се бити поштен па рећи да шта год наши урадили, то фундаметалисти не јебу ни за суву шљиву, Софтић ће поднијети захтјев за ревизију пресуде.

 6. Енеее, и руски абасадор Иванцов нешто се дистанцира, шаље неке „чудне“ поруке.
  отприлике:
  „сви који заговарају дестабилизацију БиХ, то раде само да би скренули пажњу са своје лоше политике, са одговорности за лоше стање у земљи, за лош положај и живот грађана“..,
  осим ако и он не припада некој одлазећој администрацији?!

  Иванцова одмах прогласити ПЕРСОНОМ НОН ГРАТИС!
  :-o:-o

 7. Ови из СзП су факат политички глупи.

  Ако већ знају да захтјева неће бити није ми јасно зашто на двије седмице не напусте власт и послије лијепо кажу народу да је Бакир одустао због њиховог притиска.

  Послије референдума, ово је још један зицер за опозицију.

  Ако и овај профулају, онда нека телалук са Фронтала призна да сам највећи опозиционар Додику јер јасно говорим шта треба урадити да би се он скинуо са власти.

 8. Симо П. Ороз,13.02.2017. 11:46:27[1

  „На примјер, 2007.године је Лајчак био донио одлуку о измјени начина ентиттетског гласања што га је готово укинуло. Никола Шпирић, као предсједавајући Савјета министара је поднио оставку и све док Лајчак није повукао одлуку он се није вратио на то мјесто.“

  Е ПА БАШ СУ УРАДИЛИ ПУНО!
  Нешто се Шпирић повлачио и око Џаферовића?
  А и Додик око Брчког!
  Је ли се и Радмановић повлачио?

 9. Petrojko,15.02.2017. 08:53:28

  “Е ПА БАШ СУ УРАДИЛИ ПУНО!“

  Ентитетско гласање је главни механизам одбране Републике Српске.
  Ако одбрана тог механизма теби не значи пуно онда ја и ти немамо око чега расправљати јер ће се то на крају претворити у свађу и псовање.

  Боље да одмах прекинемо комуникацију.

 10. Симо П. Ороз,15.02.2017. 09:38:27[1

  „Боље да одмах прекинемо комуникацију“

  Јебеш комуникацију, ЧОВЈЕЧЕ, РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ПРЕКИНУТА У ОБЛАСТИ БРЧКОГ.
  А за тај коридор је неко гинуо, а неко дао неопозиву оставку на два сата.
  О чему причаш бре!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *