Сарајево има новог градоначелника, који има један посебан списак

Потписивањем свечане изјаве, вијећници Градског вијећа Града Сарајева на данашњој конституирајућој сједници преузели су своје мандате. Након тога је услиједило именовање градоначелника и замјеника.

понедељак, фебруар 6, 2017 / 22:53

Потписивањем свечане изјаве, вијећници Градског вијећа Града Сарајева на данашњој конституирајућој сједници преузели су своје мандате. Након тога је услиједило именовање градоначелника и замјеника.

Абдулах Скака рођен је у Сарајеву 5. децембра 1983, гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирани је економист. Ожењен је и отац двоје дјеце.

До данашњег именовања на градоначелничку позицију, обнашао је функцију замјеника грдоначелника Града Сарајева. Предсједник Опћинске организације СДА Стари Град. Како је недавно казао за Аваз, жичара до Требевића ће постати његов остварени сан.

Сувласник бријачнице/бербернице “Скака” у Старом Граду и како је навео у преговорима су са Гази Хусрев-беговом библиотеком да предају списак осунећених који датира из 1921. године. На том списку се налази, каже, више од милион имена.

"Традиција се преноси са генерације на генерацију. Нови доктори пристижу у породицу Скака", казао је он.

Како ће Сарајево изгледати за 10 година?

"Модеран главни град државе која је чланица ЕУ. Економски, универзитетски, и туристички центар ширег региона, са искориштеним туристичким потенцијалима, сређеном путном и комуналном инфраструктуром. Примјер транспарентне и ефикасне администрације, поштивања демократије, закона и људских права", казао је Скака.

Вијећници из Опћинског вијећа Стари Град Сарајево су Абдулах Скака, Аднан Талић, Алмедин Миладин, Дадо Стојнић, Ведран Додик, Вибор Ханџић и Срђан Симоновић, а из Опћине Центар Самир Фазлић, Катица Велија, Сеад Срна, Нихад Ук, Нуко Гребовић, Теа Дрековић и Миро Лазовић.

Такођер, мандати су додијељени вијећницима из Опћине Ново Сарајево и то Хазиму Бахтановићу, Срђану Срдићу, Барбари Пелеш Строил, Мирославу Живановићу, Игору Гаврићу, Реуфу Хафизовићу и Снежани Омукић, а из Новог Града Едини Габели, Лани Велић, Санели Фијуљанин, Енесу Пештеку, Бајри Биберу, Тонију Вукадину и Мири Јурић.

Вијећници су потврдили да ће се залагати за принципе демократије те да ће штитити интересе Сарајева.



Оставите одговор