Марковић најавила тужбу против Босића због Јерменије и Азербејџана

Милица Марковић, посланик СНСД у Представничком дому ПС БиХ, најавила је данас тужбу против Младена Босића, замјеника предсједавајућег представничког дома.

понедељак, фебруар 6, 2017 / 14:10

Милица Марковић, посланик СНСД у Представничком дому ПС БиХ, најавила је данас тужбу против Младена Босића, замјеника предсједавајућег представничког дома.

Марковић је оптужила Босића да је од њега потекла, како каже неистина, да Савјет Европе истажује њену умијешаност у корупцију приликом састављања Извјештаја и Резолуције о јерменско – азербејџанским односима.

– Ангажовала сам адвоката који прирпема тужбу против Младена Босића, али не само против њега, већ и Предрага Гргића, који је кадар ПДП и амбасадор у сталној мисији БиХ у Стразбуру. Гргић ми је у телефонском разговору признао да је цијело то писмо од ког је све почело написао он, и то ниеј потекло ни од арменске делегације ни од њихових посланика. Када сам га питала зашто је то урадио, рекао је да га је назвао Младен Босић и рекао да тако напишем – рекла је Марковић у обраћању медијима у Бијељини.

Она је оптужила дио српских политичара у БиХ, који "својим поступцима и фалш информацијама" дају материјал за компромитовање српског народа и Републике Српске у медијима у ФБиХ.

– Желим да демантујем да се против мене и осталих извјестилаца води истрага у Вијећу Европе. Прије свега јер Вијеће Европе није надлежно да води такве истраге, зна се да то раде тужилаштва и судови. Потпуна је лаж информација коју је Босић донио са јануарског засједања из Стразбура, пренио је Небојши Вукановићу који ју је злоупотријебио и дао БН Телевизији да се то објави – каже Марковић.

Транспаренси интернешенал, водећа свјетска невладина организација која се бави борбом против корупције, затражила је од генералног секретара Савјета Европе Торборна Јагланда да истражи озбиљне оптужбе за корупцију појединих бивших и садашњих чланова Савјета Европе који су припремили Извјештаје и Резолуције у корист Азербејџана.

Као специјални извјестилац Комисије за друштвена питања, здравље и одржив развој Савјета Европе о ситуацији у Сарсанг водном базену у региону Нагорно-Карабаха, Милица Марковић је направила по мишљењу многих пристрасан Извјештај у корист Азербејџана. Та резолуција је у Савјету Европе усвојена тијесном већином, и изазвала повећање тензија у том региону.



Оставите одговор