Цементирање губитништва у Хладном рату: Акробатски рокенрол у Москви

Русија гради 30 милиона долара вриједан комплекс за акробатски рокенрол, јавља Ројтерс позивајући се на увид у јавну документацију.

субота, децембар 10, 2016 / 02:49

Русија гради 30 милиона долара вриједан комплекс за акробатски рокенрол, јавља Ројтерс позивајући се на увид у јавну документацију.

Заворонки акробатски рокенрол центар ће бити изграђен на западној периферији Москве по цени од 1,9 милијарди рубаља, према државној тендерској документацији доступној онлајн, а градњу ће финансирати градске власти, додаје се даље.

Према наводима органа управе Светске рокенол Конфедерације, Заворонки центар ће бити једини специјализовани објекат у свету за овај спорт.

Наводећи да је реч о "ниша" спорту, британска агенција напомиње да је ћерка руског председника Владимира Путина водећа плесачица и да игра важну улогу развоју те дисциплине.

Уз констатацију да се комплекс гради за Московску градску Камовники државну спортску и плесну школу, у којој Катерина Тихонова, коју је Ројтерс лане идентификовао као Путинову најмлађу ћерку, тренира акробатски рокенрол, Ројтерс додаје да "нема доказа да Кремљ или Тихонова имају било какав утицај на одлуку градских власти Москве за изградњу комплекса".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је: "Ова тема нема никакве везе с нама", пренела је британска агенција.



Оставите одговор