Куваће се пиво: Мали пивари се окупљају на фестивалу у И. Сарајеву

Занатско пиварство је тренутно хит у свијету, али све више осваја и наше тржиште.

понедељак, новембар 28, 2016 / 08:10

Занатско пиварство је тренутно хит у свијету, али све више осваја и наше тржиште.

Релативно једноставан начин кувања пива, као и широка лепеза рецепата отвара могућност свим заинтересованим да се укључе у растућу домаћу пиварску заједницу. Тренутно има преко 50 домаћих пивара на простору Српске и БиХ, и постоји тенденција раста.

Крајем децембра, тачније 24.12. 2016. године у Источном Сарајеву ће бити одржан други по реду Мини фестивал домаћег пива.

Циљ фестивала је популаризација културе производње и конзумације домаћег пива, као и побољшање сарадње међу домаћим произвођачима занатског пива.

На фестивалу ће се представити неколико локалних произвођача домаћег пива из Источног Новог Сарајева, Сарајева, Кисељака, Фоче и Пала.

Међу излагачима су Сестра, Бирократа, Крафт Делегат, МиГ, Куртенђур, пиварска задруга Шерпаси…

– Дружење занатских пивара представља право освјежење за локлану заједницу, поготово ако се има у виду да током зимског периода недостаје забавних садржаја овог и сличног типа – изјавио је Срђан Аврамовић, један од организатора овог фестивала.

Помоћ у организацији фестивала пружила је Општина Источно Ново Сарајево, као и кафић „Њу фолдер“ из Источног Сарајева.

Фестивал ће бити организован у простору бившег Дома културе Лукавица у Улици Војводе Радомира Путника 100, са почетком у 16:00 часова, а цијена улаза је двије конвертибилне марке, док ће се цијене пива кретати у распону од двије до четири марке.

Ово је други по реду фестивал домаћег пива. Први је био одржан у септембру 2016. године, и привукао је велики број љубитеља домаћег пива.  

 

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *