Дјеца могу да уче ћирилицу уз апликацију мобилног телефона

Техника не мора да буде лоша по ваше дете. Ако Ваше дете већ има приступ таблету или се игра са Вашим телефоном, искористите ту радозналост Вашег малишана да научи правилно да пише слова ћирилице.

субота, новембар 26, 2016 / 12:33

Техника не мора да буде лоша по ваше дете. Ако Ваше дете већ има приступ таблету или се игра са Вашим телефоном, искористите ту радозналост Вашег малишана да научи правилно да пише слова ћирилице.

Задатак ове апликације је да Ваш малишан научи да пише штампана слова ћирилице. Сама апликација је направљена да буде крајње једноставна како би малишани од 3 до 5 година могли лако да је користе.

У апликацији Ваш малишан покретом прста исписује линије које чине слово. На тај начин учи се механика писања.

1. По покретању апликације додирните било које слово појавиће се слика слова са линијама које треба да се прате покретом прста.

2. Почетак сваке линије је означен редним бројем, тако да Ваш малишан може успешно написати слово само на правилан начин који је приказан у буквару, тј. праћењем редоследа . Успешно написати слово само на правилан начин који је приказан у буквару.

Све је више родитеља који не чекају да њихова деца крену у школу да би научила прва слова. Ми мислимо да не можете поранити с подучавањем своје деце, све док пратите њихов интелектуални и психо-моторни развој. Треба их подстицати на учење и “учити да уче” од малих ногу. Дакле, слободно учите своју децу и пре него што крену у школу – слова, бројеве, облике и све остало што вам се учини да могу да прихвате и науче. Нећете им на тај начин одузети детињство нити ускратити време за игру. Сваки тренутак који проведу с вама у учењу кроз игру за њих је милион пута већи ужитак од гледања цртаног филма или играња играчкама. А о томе колико је корисније нећемо ни да говоримо…

Наравно, не треба ни претеривати. Најбоље би било да установите неки распоред којег ћете се, колико год сте у могућности, држати. Сат времена учења кроз игру сваког дана је сасвим довољно. Остатак времена за игру дозволите детету да само организује, уз ваше смернице.

Током прве три године живота, постављају се темељи за размишљање, језик, ставове, способности и друге карактеристике. Стога би била штета да се не искористи дететова природна способност за учење током тих најважнијих година.

Уколико имате неке недоумице, погледај те видео.
Апликација садржи дискретне рекламе које служе као подршка програмеру како би могао да настави да прави и даље бесплатне едукативне апликације.



Оставите одговор