СДС: Говедарица и званично нови предсједник

На ванредној сједници СДС-а у Бањој Луци за предсједника Српске демократске странке изабран је Вукота Говедарица.

недеља, октобар 23, 2016 / 15:37

На ванредној сједници СДС-а у Бањој Луци за предсједника Српске демократске странке изабран је Вукота Говедарица.

Тако су чланови Скупштине СДС-а подржали приједлог Предсједништва те странке да Вукота Говедарица буде изабран за новог предсједника СДС-а, шестог по реду. Избор Говедерице подржала је већина делегата на ванредној изборној скупштини СДС-а.

За Говедарицу је гласало 348 делегата Скупштине СДС-а, од 355 присутних.

Након што је изабран за новог предсједника Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица се обратио новинарима ријечима да је ово велики дан за његову партију, али и за Републику Српску јер по његовим ријечима странка на чијем је он челу је државотворна организација.

Говедарица је истакао да је СДС доживио смјену генерација и да је постигао међугенарацијско разумијевање.

"СДС је показао јединство и он је свијест свих нас појединачно. Наш приоритет је организациона модернизација, посебно ћемо скренути пажњу на унутарстраначку дисциплину и задатак нам је да креирамо политике СДС-а", истакао је Говедарица и додао да је циљ његове странке да се што боље организује и припреми за наредне парламентарне изборе.

"Ми морамо да срушимо режим и ненародну власт у Републици Српској", рекао је новоизабрани предсједник СДС-а и позвао све младе људе који имају амбицију да учествују у плановима његове странке да не одлазе у иностранство него да се прикључе СДС-у и изборе се за бољу будућност.

Он је рекао да искрено вјерује да долазе бољи дани и за Републику Српску и за СДС.

На питања новинара о критици бившег потпредсједника СДС-а Огњена Тадића да се у СДС-у појавила струја која је наметнула Говедарицу за предсједника, новоизабрани предсједник СДС је истакао да свако има право на властито мишљење.

Вукота Говедарица, шести предсједник СДС-а, рођен је 1976. године у Гацку. Завршио је Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду 2000. године. Члан је СДС-а од 1999. године. Био је предсједник Омладине СДС-а, а потом ушао и у највише органе странке. Први пут је на изборима учествовао 2004. године, када је изабран за одборника у Скупштини општине Гацко.

Двије године касније на изборима осваја мандат у Народној скупштини Републике Српске (НС РС), а потврђује га и на општим изборима 2010. године, да би обновио мандат и 2014. године. У Народној скупштини је шеф Клуба посланика СДС-а.

Прије њега предсједници СДС били су Радован Караџић, Алекса Буха, Драган Калинић, Драган Чавић и Младен Босић.



0 КОМЕНТАРА

  1. Vukotine kolege sa faksa u najboljem slučaju predaju fizičko po školama bez fiskulturne sale. Njegove radne kolege pomjeraju kante po sportskim dvoranama i hvataju kišnicu jer krovovi redovno prokišnjavaju.

    Nekada su SDS vodili ugledni naučni radnici, filozofi, dekani i privrednici iz sistema čiji se prihod mjerio stotinama miliona dolara. SDS sada vodi čovjek koji ne zna ni da vozačka dozvola ima rok važenja.

    SDSova opčinjenost Dodoovim likom i djelom je ogromna. Umjesto jednog bahatog i primitivnog lidera – sada ćemo imati dvojicu. Sa razlikom da Dodo ipak nije DIFovac i da je još prije rata od Laktaša napravio pravo malo preduzetničko čudo. Sa 25-30 godina iskustva u našoj politici – Vukota će Dodou bit dječija igračka.

    Zya ovakvo stanje je najodgovorniji desetogodišnji lider Mladen Bosić. Sistemski je u SDSu vođena negativna kadrovska selekcija. Perjanice partije su postali menadžeri sa privatnih fakulteta, ljudi nepostojećih/nepoznatih diploma i DIFovci bez dana radnog iskustva u struci.

Оставите одговор