Аустралија: 250 дјеце чека на промјену пола, најмлађе три године?!

Бизаран случај стиже из Аустралије у ком се дјечак од само четири године "одлучио" на промјену пола.

недеља, септембар 18, 2016 / 18:58

Иако психолози и стручњаци за трансродне особе сматрају да је дијете премало да би се подвргнуло тако драстичној промјени, четверогодишњи дјечак ипак ће ићи на операцију, обзиром да је Министарство образовања Новог Јужног Велса развило начин подршке за дијете које ће тек догодине кренути у вртић, пише "Стандард".

– Уосталом, помагање трансродној дјеци дио је нашег школског програма – каже Грегори Прајор из Министарства образовања.

Власти Новог Јужног Велса објавиле су како је дошло до "експлозије" захтјева за промјену пола код дјеце, а исто је и у остатку земље. И док је прије једне деценије постојао само један захтјев, данас само у једној великој болници у Мелбурну 250 дјеце чека на промјену пола. Најмлађе дијете има само три године…

– Ја бих била врло опрезна, а вјерујем да би и други психолози рекли то исто. У тако младом раздобљу код дјетета се све још увијек развија – сматра Роуз Кантали, клинички психолог.

Но њено мишљење не дијели и Кетрин Мекгрегор, адвокат за трансродне особе.

– Иначе бих рекла да су особе с четири године премладе да би се предузимале било какве драстичне мјере. Међутим, искуство ми је показало да су дјеца са јаком идентификацијом супротног пола углавном у праву у томе шта тачно осјећају – сматра Мекрегор, чија је изјава подијелила аустралијску јавност.



Оставите одговор