Леонардо у 89. минуту срушио Звезду

Фудбалери Партизана побиједили су Црвену звезду са 1:0 (0:0) у 152. вјечитом дербију у оквиру деветог кола Суперлиге Србије.

субота, септембар 17, 2016 / 23:33

Фудбалери Партизана побиједили су Црвену звезду са 1:0 (0:0) у 152. вјечитом дербију у оквиру деветог кола Суперлиге Србије.

Црно-бели су били бољи и до заслуженог тријумфа дошли су у 89. минуту – Илић је подигао лопту, Ђурђић ју је главом спустио, а Леонардо је ефектним волејом послао иза леђа немоћног Манојловића.

Партизан је тако нанио црвено-белима први првенствени пораз и смањио је заостатак на -6. Уколико Војводина савлада Борац, преузеће прво мјесто од Звезде.

У првом полувремену играли се борбено, на моменте досадно, али било је и шанси – иако је Звезда имала већи посјед лопте (57%-43%), боље прилике створио је Партизан. Најизгледнија је била Ђурђевићева у 27. минуту, после уигране акције и додавања Леонарда шутирао је поред гола.

Покушао је још једном Ђурђевић, и Леонардов ударац из слободног ударца завршио је поред гола, а на другој страни једини је Срнић озбиљније покушао – његов лукав ударац у 29. минуту одбранио је Кљајић.

Тај Срнићев ударац остао је и једина прилика за Звезду све до самог финиша меча, мада се у другом полувремену играло у бржем ритму на обе стране. Ипак, Партизан је био бољи, док су црвено-бели у нападу имали само индиспонираног Вијеиру, до 70. минута када га је замијенио Плавшић.

У међувремену је Партизан био конкретнији, у 59. минуту Ђурђевић је погодио пречку после убацивања Стевановића, а било је и још неколико полушанси. Тренер Звезде Миодраг Божовић ишао је на бод, увео је и Анђелковића уместо Срнића, али на крају су црно-бели на већ описани начин стигли до вођства.

У другом минуту надокнаде црвено-бели су могли да изједначе – Канга је додао до Руиса, који је обишао Кљајића, али је преслабо шутирао, па је Милинковић покупио лопту.

Два минута касније судија Милорад Мажић одсвирао је крај и славље црно-белих могло је да почне. То је 45. побједа Партизана у дербијима, исто толико пута било је и неријешено, док је Звезда славила 62 пута.



Оставите одговор