Петровић прешао из Радника у Жељезничар

Нови шеф стручног штаба Фудбалског клуба Жељезничар Славко Петровић представљен је данас на стадиону "Грбавица".

четвртак, август 25, 2016 / 17:59

Нови шеф стручног штаба Фудбалског клуба Жељезничар Славко Петровић представљен је данас на стадиону "Грбавица".

Петровић долази у табор "плавих" из бијељинског Радника, с којим је у прошлој сезони освојио Куп Босне и Херцеговине.

На позицији првог тренера Жељезничара замијенио је словеначког тренера Милоша Костића, који је напустио екипу након три везана пораза у новој сезони домаћег првенства.

Како је нагласио на данашњој конференцији за медије, Петровић ће у свом новом тиму прво настојати да врати морал играчима који је низак након два узастопна домаћа пораза (Витез, Зрињски), а затим ће стварати тим којем ће примарни циљ бити спашавање сезоне и враћање "посрнулог гиганта" на стазе старе славе.

– Сигурно је да осјетим позитиван притисак, али то никоме не смије правити проблеме. Дошао сам у Жељезничар из више разлога, први је што сам затекао велики напредак у односу на прошлу сезону, на чему је управа клуба сигурно много радила, а други је да посрнулог гиганта какав је Жељезничар, који се налази на катастрофалном деветом мјесту Премијер лиге, вратимо на одговарајуће мјесто. Видјећемо кога треба продрмати и пробудити. Упознат сам с цијелим играчким кадром Жељезничара и вјерујем да сам способан одрадити посао који је стављен пред мене – рекао је Петровић.



Оставите одговор