Хрвате стигла српска тројка и у Јужној Америци

Захваљујући смиреношћу Николе Јокића у финишу утакмице, Србија је савладала Хрватску са 86:83, и пласирала се у полуфинале олимпијског турнира у кошарци.

четвртак, август 18, 2016 / 05:18

Захваљујући смиреношћу Николе Јокића у финишу утакмице, Србија је савладала Хрватску са 86:83, и пласирала се у полуфинале олимпијског турнира у кошарци.

Хрватски бек промашује друго бацање, Шарић хвата лопту, али није успио упутити шут.

Након тврдог првог полувремена, Хрватска је водила 38:32 а најзаслужнији за то је био Бојан Богдановић који је постигао 16 поена. Помагао је и Билан, са 8.

У трећој четвртини Србија је направила сјајан преокрет, добивши овај период са 34:14. Обиљежја преокрета биле су тројке Богдановића, сјајно закуцавање Радуљице, али и неспортска грешка Шарића који је гурнуо Јокића након судијског звиждука. Србија је сјајно отварала простор и лако рјешавала акције у нападу, у хрватске редове се увукла нервоза.

На истеку напада Јовић у 32. минуту погађа тројку која доноси предност од 69:55. Хрватска међутим није толико дуго могла бити у контраритму. За четри минута, Шарић и Богдановић својим поенима смањују разлику, а тројком Хезоње прилазе на минус 3 поена.

На минут до краја Србија се одбранила, а неуспјешан напад окончан је Билановим фаулом над Радуљицом у скоку. Радуљица је погодио једно бацање, за 79:75.

У пенал завршници Хезоња је погодио два, Марковић промашио једно, потом Хезоња поново два. Теодосић је био прецизан на 18 секунди до краја, за 82:79, а Бабић је промашио прво бацање.



Оставите одговор